Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 10 Lipanj 2020 16:38

Radovi na Pelješkom mostu minimalno kasne

Nakon što je nedavno s premijerom Andrejem Plenkovićem obišao gradilište Pelješkog mosta, župani Nikoli Dobroslaviću je na sjednici Županijske skupštine postavljeno pitanje hoće li i koliko kasniti radovi na izgradnji mosta, kao i radovi na izgradnji pristupnih cesta.

Dobroslavić je potvrdio da je došlo do kašnjenja u izvođenju radova, a što se zapravo može pripisati pandemiji izazvanoj koronavirusom.

- Radovi na Pelješkom mostu odvijaju se relativno uredno. Ima manjih kašnjenja, ali su oni, što se tiče izgradnje mosta, relativno minimalni, a do njih je došlo zbog nemogućnosti dovođenja dijelova konstrukcije mosta iz Kine i nemogućnosti odlaska naših stručnjaka u Kinu gdje moraju nadzirati proizvodnju ugradbenih dijelova za most u kineskim tvornicama. Očekuje se da će izvođač tražiti nekoliko mjeseci produljenja roka za izvođenje radova. - rekao je Dobroslavić te potvrdio da kasne i radovi na izgradnji pristupnih cesta.

- Pristupne ceste su i inače kasnije ugovorene zbog problema u postupku odabira izvođača radova. Na kraju su izvođači odabrani i uvedeni u posao. Radi se uredno i mislim da jedan izvođač ima nešto bolju dinamiku izvođenja radova od drugoga, ali ne bih to ocjenjivao jer to moraju reći nadzorni inženjeri. Vjerujem ipak da će pristupne ceste biti gotove u ugovorenim rokovima. No, naravno da će one biti gotove nešto kasnije od Pelješkog mosta jer su kasnije i ugovoren radovi.- kazao je župan Nikola Dobroslavić.