lausnekretninebanner

Subota, 13 Lipanj 2020 11:39

Ruža Tomašić nositeljica liste Domovinskog pokreta i Suverenista u X. izbornoj jedinici

Piše:

Ruža Tomašić iz Hrvatskih suverenista nosit će listu koalicije u X. izbornoj jedinici koju je okupio Domovinski pokret Miroslava Škora. Ruža Tomašić inače je bila najavila povlačenje iz politike, no još prije mjesec dana za Dubrovnikpress.hr je potvrdila kako stoji na raspolaganju stranci za parlamentarne izbore i da je spremna biti na listi. Sada je i potvrđeno kako će, ne samo biti na listi, nego, pa moglo bi se kazati i očekivano, biti nositeljica liste u X. izbornoj jedinici gdje je već bilježila fantastične rezultate.

Političku put Ruže Tomašić javnosti je dobro poznat, kao što se pamti da je na izborima za europski parlament 2014., na koje je izašla s HDZ - om, kao peta na listi osvojila 107 000 preferencijalnih glasova birača. Drugim riječima, Tomašić je u to vrijeme HDZ - u osigurala izbornu pobjedu.
Kao zastupnica u Europskom parlamentu bila je iznimno aktivna. Izborila se za ukidanje kvota za ulov male plave ribe, zalagala se za pravo svake Sredozemne države da proglasi svoj gospodarski pojas na moru. Njezinim je zalaganjem hrvatski jezik stekao ravnopravan položaj u Europskom parlamentu.

Ponovni angažman Ruže Tomašić na izborima za Hrvatski sabor sasvim sigurno odnijet će nešto glasova HDZ – u, teško je predvidjeti kolika je trenutna politička snaga Ruže Tomašić, a upravo parlamentarni izbori i njoj samoj tako mogu pokazati je li za mirovinu ili joj birači još uvijek ukazuju veliko povjerenje.

Ono što je sasvim jasno, jest da HDZ – u angažman Ruže Tomašić u X. izbornoj jedinici nije dobro „sjeo”, jer upravo birači HDZ – a, ali i trenutni simpatizeri Mosta, koji se već odavno pretvorio u stranku desnice, „bazen” su iz koje će Domovinski pokret i Suverenisti crpiti glasove.

Most je ionako bio na samom rubu hoće li uopće preći prag u X. izbornoj jedinici u kojoj je bilo izvjesno da će mjesta u Saboru podijeliti tek HDZ i SDP – ova Restart koalicija, dok je Domovinski pokret u X. izbornoj jedinici bio enigma, upravo zbog toga što nije bilo baš prejakih imena koji bi ga zastupali, a angažman Ruže Tomašić barem zasad čini se kao najbolja moguća opcija za kojom su Škoro i Suverenisti moglo posegnuti.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020