lausnekretninebanner

Utorak, 16 Lipanj 2020 12:03

Radovi na cesti do Pobrežja idu utvrđenom dinamikom

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, iznimno važnog projekta za daljnji razvoj grada i dalje napreduje sukladno utvrđenoj vremenskoj dinamici. U tijeku je izrada armiranobetonskih zidova na cijeloj trasi s donje strane ceste koja vodi do Pobrežja, kao i pripadajući zemljani radovi odnosno radovi iskopa i nasipa. Iskopi za probijanje nove trase kroz brdo prethodno su u potpunosti završeni, a trenutno je na samoj prometnici u tijeku izvedba zaštite pokosa geotehničkim sidrima i nanošenjem slojeva mlaznog betona.
 
Na novoj cesti koja je jedan od kapitalnih projekata gradske uprave Grada Dubrovnika, završeni su radovi na sanaciji i uređenju pokosa iznad ceste Mokošica - Lozica, pa je danas dionica preko Mirinova otvorena za sav promet.
 
Glavni ciljevi ulaganja u ovu prometnu investiciju jesu prije svega omogućavanje preduvjeta za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te izgradnja dvotračne ceste do Gornjih sela koja bi to podučje povezala sa Dubrovnikom.
 
Povezivanjem s Gradom, Gornjim selima bi se omogućili uvjeti za daljnji gospodarski i ruralni razvoj, dok bi se na području Pobrežja u skorije vrijeme realizirao planirani projekt uređenja Park 'n' Ride parkirališta, prvog takvog na krajnjem jugu Hrvatske.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250