lausnekretninebanner

Četvrtak, 18 Lipanj 2020 22:09

Predstavnici Dubrovačko - neretvanske županije na konferenciji o vodi i klimatskim promjenama u Splitu

Piše:

Predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije nazočili su konferenciji o vodi i klimatskim promjenama u Splitu. Na konferenciji je predstavljen projekt WATERCARE, u sklopu programa prekogranične suradnje INTERREG Italija-Hrvatska, a u kojemu su hrvatski partneri Dubrovačko-neretvanska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Sveučilište u Splitu, Javna ustanova Metris iz Pule i Hrvatske vode.

Osim WATERCARE-a predstavljeni su i drugi projekti čija su područja djelovanja u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a oni su IT-HR projekt PEPSEA, ECOMAP, AdSWiM, NET4Plastic, CITY WATER CYCLES, ASTERIS i Adriadapt. Pozdravnu riječ konferencije održao je zamjenik splitsko-dalmatinskog župana, Luka Brčić.

Svi predstavljeni projekti su projekti iz programa Interreg-a, a povezani su na način da se svi bave Jadranskim morem s obje, hrvatske i talijanske obale te priobalnim područjem, a pripadaju prioritetnoj osi tzv. Plavih inovacija.

Na konferenciji je istaknuto kako će projekt WATERCARE utvrđivati potencijalna zagađenja na ušćima rijeka Neretve, Cetine i Raše, točnije, na najbližim plažama te na temelju rezultata implementirati sustav pravovremenog alarmiranja javnosti o potencijalnom zagađenju mora za kupanje uslijed obilnih padalina preko online platforme.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250