lausnekretninebanner

Nedjelja, 21 Lipanj 2020 13:28

„Pozdrav ljetu” sa Srđa Ane Rucner i Mateja Meštrovića

„Pozdrav ljetu” sa Srđa Ane Rucner i Mateja Meštrovića Foto: Nomad

Na prvi dan ljeta obilježava se i svjetski dan glazbe, pa tako glazbenici diljem planeta nastupaju na javnim gradskim površinama, podsjećajući na važnost glazbe u svakodnevnom životu. Jedna od tih glazbenica je i Ana Rucner, sjajna violončelistica, čiji se autorski festival „Ana u Gradu” održava okruglih 10 godina. Tokom posljednjeg desetljeća Ana je na prelijepoj prirodnoj pozornici, amfiteatru Excelsa nekretnina na Srđu, ugostila brojne umjetnike te pred nekoliko tisuća posjetitelja izvela razne skladbe.

Posebnost ovog događaja, osim njegove lokacije, je i vrijeme održavanja. Naime, u isto vrijeme s prvim zrakama ranog jutarnjeg sunca, točno u 5 sati, začuju se nježne žice Aninog violončela, čime započinje njezin jedinstven „Pozdrav ljetu”.

Danas se Ani na pozornici pridružio i hrvatski pijanist i skladatelj Matej Meštrović, a zajedno su izveli mnoga poznata djela klasične glazbe, počevši sa Meštrovićevom obradom Vivaldijevog „Ljeta”. Tijekom koncerta Matej i Ana praizveli su skladbu „Dolcello Mediterana”, koju je Matej skladao upravo za Anu.

- Današnji koncert zauvijek ću pamtiti jer baš kada se sve činilo nemogućim mi smo ipak uspjeli održati tradiciju i dočekati prvi dan ljeta. Glazba i priroda ponovno su pokazale svoju ljepotu i moć. Hvala svima što su bili sa mnom na ovaj divan dan! Koncert „Pozdrav ljetu” zapravo je naš zajednički projekt,on će trajati i živjeti onoliko koliko god će publika to htjeti! - rekla je Ana Rucner.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020