lausnekretninebanner

Petak, 26 Lipanj 2020 21:56

Župan Dobroslavić obišao radove na infrastrukturnim projektima u dolini Neretve

Župan Nikola Dobroslavić s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković, gradonačelnicima Opuzena i Metkovića Ivom Mihaljevićem i Daliborom Milanom te ravnateljem ŽUC-a Ivom Kaštelanom obišao je lokacije nekoliko projekata koji se trenutno provode u dolini Neretve.

Prvo je uslijedio obilazak projekta izgradnja sustava javnog navodnjavanja ”GLOG” vrijednog 25,3 milijuna kuna koji se financira 85 posto iz sredstava EU, dok preostalih 15 posto financira RH.

Prema dinamici radova, navodnjavanje će biti gotovo do sljedeće sezone, a osigurat će se 187 priključnih mjesta, no na nekima će biti moguće spajanje više korisnika.
Projekt se izvodi na površini od 330 ha, a najveća vrijednost projekta je zaštita područja od zaslanjenja.
Nakon toga uslijedio je obilazak projekta ”Uređenje obale i zaobalja Male Neretve” kojeg provode Hrvatske vode vrijednog 86 milijuna kuna, a kojim se definira novi režim obrane od poplava na ovom vodotoku.

Ovom prilikom obišla se i Poduzetnička zona Opuzen, u kojoj je u tijeku proširenje. Kako u prvom dijelu poduzetničke zone prevladavaju uslužne i trgovačke djelatnosti, pri izgradnji ovog dijela Grad Opuzen je poticao proizvodnju, oslobađajući investitore komunalne naknade za prve 3 godine.
Ukupna vrijednost investicije je oko 8 milijuna kuna, trenutno su pred okončanjem radovi infrastrukture, a završetak se očekuje do 30. srpnja. Projekt se financira sredstvima EU i Grada Opuzena, a za 20-ak parcela već vlada značajan interes investitora.

Nakon toga uslijedio je obilazak projekta energetske obnove Športske dvorane Metković vrijedan 9,2 milijuna kuna koji se financira sredstvim EU i Grada Metkovića.

Vrijedi podsjetiti ovom prilikom kako je Dubrovačko-neretvanska županija provela pet projekata energetske obnove vrijedne više od 13 milijuna kuna. Gimnazija Metković jedan je od tih projekata, među kojima su već završeni i radovi na Obrtničkoj i tehničkoj školi Dubrovnik i OŠ Gruda, OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, dok se završetak radova na Domu za starije u Vela Luci očekuje krajem lipnja.

Obilazak je zaokružen novoizgrađenim kružnim tokovima u Ulici dr. Ante Starčevića u Metkoviću, a riječ je o zajedničkim projektima Grada Metkovića i ŽUC-a vrijednosti 6 milijuna kuna.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250