lausnekretninebanner

Srijeda, 01 Srpanj 2020 12:52

Održana druga radionica na temu revizije Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko - neretvanske županije

Druga radionica na temu revizije Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, održana je jučer u Palači Ranjina u sklopu EU projekta OPERA II.

Kroz radionicu je nastavljen rad na izradi nove strategije na kojoj su sudjelovali predstavnici Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Dubrovnik, Sveučilišta u Dubrovniku, Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije, Grada Dubrovnika i Razvojne agencije DURA, HGK – Županijske komore Dubrovnik te predstavnice Regionalne agencije DUNEA.

Radionicu je vodio vanjski suradnik Robert Babić, a predstavljen je finalni nacrt SWOT analize, te je izrađivana vizija i strateški ciljevi koji će se dalje razrađivati.

Naime, cilj izrade Strategije razvoja ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije je određivanje srednjoročne vizije razvoja ljudskih potencijala u našoj županiji, uz određivanje strateških ciljeva i mjera, potom definiranje liste projekata kojima će se provesti razvojna strategija te razvoj i podrška organizacijske i provedbene strukture potrebne za provedbu strategije.

Prva radionica održana je početkom lipnja 2020. na kojoj je predstavljen nacrt socio-ekonomske analize, a između ostalog su predstavljeni i ciljevi kohezijske politike 2021-2027 te prioritetna područja koja se financiraju putem Europskog socijalnog fonda, a to su zapošljavanje, socijalno uključivanje i obrazovanje.

Kroz projekt ‘OPERA II’- „Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije“, nastoji se doprinijeti povećanju zapošljivosti najranjivijih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja usklađenih s potrebama i strateškim prioritetima DNŽ.

Uz nositelja Dubrovačko-neretvansku županiju, partneri na projektu su Regionalna agencija DUNEA, Dubrovačka razvojna agencija DURA, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Dubrovnik, Korčulanska razvojna agencija za lokalni razvoj i poslovne usluge KORA, Sveučilište u Dubrovniku i Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije. Vrijednost projekta iznosi 1.496.681,54 kuna, te je financiran sto posto iz Europskog socijalnog fonda.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250