lausnekretninebanner

Petak, 03 Srpanj 2020 22:17

Počelo suđenje Vlahušiću i Frankoviću

Piše:

Na Županijskom sudu u Splitu održano je ročište bivšem gradonačelniku Dubrovnika Andru Vlahušiću i poduzetniku Lukši Frankoviću kao optuženima u aferi Revelin. Oba okrivljenika bila su na sudu. Novo ročište, na koje je pozvana i prva svjedokinja, zakazano je za 31. kolovoza. Tijekom ovog sudskog procesa sude će uzeti iskaze brojnih svjedoka.

Suđenje za Aferu Revelin već je puno puta otkazivano, a u međuvremenu je predmet dodijeljen sucu Dinku Mešinu, koji je u to vrijeme došao na Županijski sud u Splitu kao novi sudac.

Inače, optužnica za Aferu Revelin bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću i zakupcu prostora u tvrđavi Revelin Lukši Frankoviću u potpunosti je potvrđena u lipnju 2017. godine. Vlahušića se kao prvookrivljenog tereti da je pogodovao Frankoviću, zakupcu tvrđave Revelin u kojoj je otvorio istoimeni noćni klub. Vlahušić je prema USKOK - ovim sumnjama zlouporabama položaja i ovlasti oštetio gradski proračun za najmanje tri milijuna kuna. Drugookrivljenog Frankovića tereti se za poticanje na zlouporabe, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

USKOK je optužnicu protiv Vlahušića i Franković za Revelin podnio još u prosincu 2015., a Županijskom sudu u Splitu trebalo je godinu i pol dana da je potvrdi jer je sjednica Optužnog vijeća čak šest puta odgađana - od uklještenja leđnog živca zbog čega je Vlahušić prema liječničkoj dokumentaciji morao mirovati, do odgode kojom je obrana tražila izuzeće dokaza pa do odgode koje je zatražio tadašnji Vlahušićev odvjetnik Rajko Mlinarić nakon što je imenovan sucem Ustavnog suda.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250