lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 06 Srpanj 2020 17:29

Bačić: Otvoreni smo za razgovore o teritorijalnom preustroju

Piše:

HDZ će već danas započeti pregovore s koalicijskim partnerima, kazao je Branko Bačić, koji je osvojio još jedan saborski mandat. Većinu će prema pretpostavkama, HDZ sastavljati s predstavnicima nacionalnih manjina, ali i još nekim strankama s kojim su već koalirali.

- Možemo u suradnju s dosadašnjim koalicijskim partnerima. Čačić je dugo koalirao s nama. Imamo dovoljno mandata za predložiti mandatara. Za podebljavanje vladajuće većine bit će vremena koje je pred nama. - rekao je Bačić te dao naslutiti da u HDZ-u s Domovinski pokret ne trebaju.

-Vidjet ćemo kako Domovinski pokret razmišlja. Teško da možemo razgovarati o bilo čemu kada ostvarite sjajan rezultat. I sam Domovinski pokret morat će se malo presložiti i shvatiti da osvajanje 66 mandata treba uvažavati i poštivati. Vjerujem da su bili šokirani, pa i ljuti, ankete su im davale više nego što su na kraju dobili. Svjedoci smo da su im građani dali manje nego ankete. - poručuje Bačić.

Istaknuo je da HDZ nije sklon pojedinačno ni s kim razgovarati, Bačić je rekao da je u prošlosti HDZ često surađivalo s IDS - om na raznim projektima. Naveo je i da su otvoreni za razgovore o teritorijalnom preustroj Hrvatske.

Iako je Andrej Plenković nedavno najavio kako bi do 15. kolovoza trebao imati sastavljenu i vladajuću većinu i Vladu, Bačić je mišljenja da neće trebati toliko čekati.

- Imat ćemo 76 ruku, dovoljno ruku za imenovanje vlade. Već sutra treba početi raditi za Hrvatsku i za Zagreb.- rekao je Bačić.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250