lausnekretninebanner

Četvrtak, 09 Srpanj 2020 20:33

U Zračnoj luci Dubrovnik očekuju utrostručenje prometa u kolovozu

U zračnoj luci Dubrovnik tijekom druge polovice srpanja očekuju udvostručenje prometa, a kako direktor Frano Luetić navodi u priopćenju, „svi su izgledi da će u kolovozu promet biti utrostručen” u odnosu na aktualno stanje.

„Ilustracije radi u dogovoru s našim partnerima, u dane 1. i 2. kolovoza (subota i nedjelja) očekujemo preko 140 slijetanja i uzlijetanja. Naša zračna luka će biti povezana s više od 60 odredišta u RH, Europi i ostatku svijeta. Naročito smo ponosni što smo tijekom jutarnje konferencije sa zrakoplovnom kompanijom Flydubai dogovorili da će se i ove godine uspostaviti interkontinentalni promet između Dubaija i Dubrovnika.” - piše u priopćenju.

„Usprkos nezapamćene krize za cijeli zračni promet s ponosom možemo objaviti da će Dubrovnik biti povezan i s tri nova odredišta tijekom narednog razdoblja, a to su redovite linije iz Kijeva prijevoznika Windrose Aviation, linija zrakoplovnog prijevoznika LOT iz Budimpešte i linija Air Baltica iz glavnog grada Litve Vilniusa. Velika većina međunarodnih zrakoplovnih prijevoznika će ponovno nastaviti prometovanje prema Zračnoj luci Dubrovnik kako je i prije korona krize bilo najavljeno. Naš veliki uspjeh bi trebao biti i dogovor na konferenciji s najvećim britanskim prijevoznikom – British Airways -om da se promet treba odvijati od 16. srpnja preko najveće svjetske zračne luke London – Heathrow i to tri puta na tjedan.” - navodi Luetić.

„Također, i dvije ostale velike britanske kompanije Jet2.com i easyJet za tjedan dana će uspostaviti letove iz Ujedinjenog kraljevstva za Dubrovnik, što je od iznimnog značaja za naše područje jer nam je to tržište uvijek bilo najznačajnije.” - piše u priopćenju direktora ZL Dubrovnik.

„Što se tiče popunjenosti raspoloživih sjedala na zrakoplovima, uistinu se nadamo većoj potražnji, a uz adekvatnu promidžbu turističkih djelatnika naše rivijere. Nadamo se da će povoljno stanje s korona virusom omogućiti ovakve pozitivne najave.” - navodi se u priopćenju glavnog direktora Zračne luke Dubrovnik Frana Luetića.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250