lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 13 Srpanj 2020 12:23

Grad Dubrovnik pomaže roditeljima osnovnoškolaca, radne bilježnice, materijali i sl. bit će besplatni

Nakon što je prošle godine financiranje udžbenika za sve učenike osnovnih škola preuzelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a što je ranije financirao Grad, i ove će godine, uz udžbenike koje financira ministarstvo, Grad Dubrovnik za učenike čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada osigurati besplatne obrazovne materijale poput radnih bilježnica, tehničkih kutija i likovnih mapa. Na ovaj način i u uvjetima otežanog poslovanja Grad Dubrovnik financijski olakšava roditeljima pripremu za početak nove školske godine.
 
Grad je inače, iako udžbenike financira Ministarstvo, dužan pokrenuti otvoreni postupak javne nabave za nabavku udžbenika što je i učinjeno, a pokrenuta je i nabavka radnih materijala za osnovne škole na području grada Dubrovnika koje Grad i financira. Po okončanju postupka udžbenici i obrazovni materijali bit će isporučeni školama, a učenici će u tjednu prije početka nastave biti pozvani osobno iz preuzeti.
 
Pravo na obrazovne materijale ostvaruju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole čiji roditelji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika, što je regulirano Pravilnikom o financiranju obrazovnih materijala. Ove troškove financira Grad Dubrovnik, a Grad u ime škola provodi postupak javne nabave. Nabava je procijenjena na 1.330.000 kuna (bez PDV-a).
 
Troškovi udžbenika procijenjeni su na 1.520.000 kuna (bez PDV-a), a snosi ih Ministarstvo znanosti i obrazovanja sukladno Zakonu o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250