lausnekretninebanner

Četvrtak, 23 Srpanj 2020 22:00

Konkurencija Čilipima? Srbi žele graditi aerodrom u blizini Trebinja

Dubrovački aerodrom u Čilipima koji je zapravo i glavna zračna luka za nešto širu regiju uskoro bi mogao dobiti konkurenciju u tom smislu, ako je suditi po riječima srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Naime, Vučić je danas kazao kako postoji ideja da Srbija, po modelu koncesije, izgradi aerodrom u blizini Trebinja sa cjelokupnom infrastrukturom.

Tu vijest objavo je portal Trebinje Live.

- Važno je da gradimo mrežu aerodroma. Spremni smo da uložimo značajan novac, zaposlimo ljude i već u ponedjeljak naši ljudi će biti na terenu. - rekao je Vučić ističući da se Srbija obvezala da od mosta na Rači do Bijeljine izgradi dio autoputa do Bijeljine i za to izdvoji 100 miliona eura, prenosi Trebinje Live.

Inače, ovo nije prva ideja o izgradnji aerodroma Trebinje, o tom projektu u susjedstvu, na lokaciji Zupci, priča se već petnaestak godina i to upravo s mišlju kako bi on trebao biti konkurencija zračnoj luci u Čilipima na način da bi bio glavno odredište za turiste koji posjećuju jadransko zaleđe.

Čak je imenovan i vršitelj dužnosti direktora Aerodroma Trebinje Zoran Okilj koji je još 2009. godine smatrao da projekt ima potpunu opravdanost kao turistička zračna luka u zaleđu Jadrana te je tada izjavio kako i s 10 posto prometa okolnih aredroma (Dubrovnik, Mostar, Podgorica, Tivat) trebinjski aerodrom može funkcionirati, ali i da bi zbog vremenkih uvjeta on trebao biti tehnička baza za održavanje zrakoplova kompanijama "koje na zapadu imaju problem s održavanjem aviona", kazao je Okilj.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250