lausnekretninebanner

Petak, 24 Srpanj 2020 13:16

Sjednica Gradskog vijeća pod maskama

Baš kao i saborski zastupnici i gradski će vijećnici na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak morati imati maske. Potvrdio je to za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

- Maske će biti obavezne, a vijećnici će već na ulazu u zgradu gradske uprave morati staviti maske koje će morati nositi i tijekom sjednice, a u Vijećnici će biti minimalan broj osoba, odnosno samo gradski vijećnici koji će se tijekom sjedenja, kao i na prošloj sjednici, morati pridržavati socijalne distance i epidemioloških mjera.- kazao je Potrebica.

- Pročelnici će biti u zgradi gradske uprave i oni će u Vijećnicu ulaziti po potrebi, odnosno kad moraju obrazložiti točku koja je na dnevnom redu. - rekao je Potrebica.

Naime, i na prethodne dvije sjednice Gradskog vijeća vijećnici su se pridržavali propisanih mjera održavanja socijalne distance, ali maski nije bilo.

Predsjednik gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica ističe kako se još uvijek ne razmišlja o održavanju sjednice u nekoj drugoj, većoj dvorani. Naime, broj oboljelih na dubrovačkom području nije velik, a Grad Dubrovnik, ukoliko za tim bude potrebe, može sjednice održavati online putem.

- Sjednice Županijske skupštine iz gradske su Vijećnice izmještene u drugu, veću dvoranu jer Skupština ima puno više vijećnika. Nas je 25 i dok su brojke oboljelih povoljne možemo sjednice održavati u vijećnici. Naravno, sjednice možemo održavati i online, ali moram priznati da bi taj način održavanja sjednica želio izbjeći. - kazao je Potrebica.

- Konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora održana je uz poštivanje svih epidemioloških mjera, pa ako to može Hrvatski sabor može i Gradsko vijeće Grada Dubrovnika – rekao je Potrebica.

Inače, u ponedjeljak će u Vijećnicu ulazak biti dopušten samo TV snimateljima. U Maloj vijećnici za novinare koji će pratiti sjednicu osigurat će se video prijenos.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250