lausnekretninebanner

Petak, 24 Srpanj 2020 19:11

Završen projekt skretača u Zatonu, počinje izgradnja ceste u Mokošici

U novoizgrađenoj Osnovnoj školi Montovjerna u tijeku je opremanje sportske dvorane. Škola koja će moći primiti 450 učenika prva je osnovna škola izgrađena u Dubrovniku od 1985. godine. Grad Dubrovnik je roditeljima za treće i svako iduće novorođeno dijete isplatio godišnje pomoći u iznosu od 590 400 kuna.

Unatoč korona krizi Grad Dubrovnik i ove će godine dodijeliti kredite za studente. U ovom tjednu okončani je rekonstrukcija ceste i izgradnja skretača u Velikom Zatonu. Odabrana je i ponuda za izgradnju ceste za zgradu HRVI u Mokošici.

OSNOVNA ŠKOLA DO RUJNA ĆE BITI POTPUNO OPREMLJENA ZA NOVE UČENIKE

Grad Dubrovnik i tvrtka MULTI-SPORT sklopili su ugovor o opremanju sportske dvorane nove Osnovne škole Montovjerna, nakon što je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbacila žalbu ponuditelja tvrtke TOME.

Ugovor je vrijedan 941.311,25 kuna s PDV-om, a njime se isporučitelj obvezuje nabaviti, isporučiti i montirati namještaj i opremu za unutarnje uređenje sportske dvorane.

Nabavka opreme za OŠ Montovjerna podijeljena je u tri grupe. Prethodno je u školi montirana potrebna opreme za kuhinju te je potpisan ugovor za učenički i uredski namještaj i opremu, tako da će potpuno opremljena nova škola početkom nastavne godine primiti nove polaznike.

Škola koja će moći primiti 450 učenika opremljena i dvodijelnom sportskom dvoranom s pratećim sadržajima, blagovaonicom i knjižnicom, dodatnim učionicama za izborne predmete te prostorima za pedagoga i psihologa.

Riječ je o prvoj školi koja se u Dubrovniku izgradila nakon 1985. godine i najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju. Investicija je ukupno vrijedna preko 75 milijuna kuna.

RODITELJIMA ZA TREĆE I SVAKO IDUĆE NOVOROĐENO DIJETE ISPLAĆENO 590 400 KUNA

Sukladno novoj mjeri Grada Dubrovnika isplaćena je još jedna stalna godišnja pomoć za 2020. godinu roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete, u iznosu od 105.600,00 kuna. Ovo je druga uplata za 2020. godinu. Prva je bila na iznos 484.800,00 kuna, a krajem godine planirana je još jedna, ovisno o broju novoprijavljenih.

Riječ je o mjeri iz Odluke o ostvarivanju prava na dar za novorođeno dijete, usvojenoj prošle godine, kojom se roditeljima za treće i svako daljnje novorođeno dijete isplaćuje potpora u ukupnom iznosu od 33.600,00 kuna. Potpora se isplaćuje u jednakim godišnjim obrocima do navršene sedme godine djetetova života. Mjera se odnosi na svu djecu rođenu iza 1. siječnja 2019.

U cilju demografskog razvoja, Grad Dubrovnik kontinuirano provodi cijeli niz mjera i aktivnosti kako bi se omogućili što bolji ekonomski i socijalni uvjeti. Tako je u mjere socijalnog programa uvršten niz subvencija, olakšica i potpora usmjerenih poboljšanju demografske slike Grada, a područje skrbi o djeci strategijski je prioritet djelovanja.

GRAD DUBROVNIK DODJELJUJE KREDITE ZA STUDENTE

Grad Dubrovnik uputio je javni poziv za dodjelu kredita za školovanje za akademsku 2020./2021. godinu, kojim se pozivaju studenti koji imaju prebivalište na području Grada Dubrovnika na podnošenje prijava za dodjelu kredita.

Pravo na kredit za školovanje, kao i plaćanje troškova života, ostvaruju studenti upisani na stručne, preddiplomske, diplomske, integrirane ili poslijediplomske studije u Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da su hrvatski državljani s prebivalištem na području Grada Dubrovnika najmanje tri godine prije objavljivanja javnog poziva te da u roku upisuju godinu za godinom.

Cilj ovog modela kreditiranja je pružanje jednake šanse za obrazovanje svim mladim ljudima željnim znanja i napredovanja, neovisno o trenutnom imovinskom stanju njihovih obitelji. Također, pruža mladim ljudima priliku za osamostaljivanje i neovisan život već od početka studija.

Postupak dodjele kredita provodi Stručno povjerenstvo za provedbu postupka dodjele kredita za školovanje, putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo, a javni poziv otvoren je cijelu godinu.

Obrazac prijavnice, kao i ostale informacije o uvjetima kreditiranja mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Grada Dubrovnika.

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA CESTE I IZGRADNJA SKRETAČA U VELIKOM ZATONU

Novi skretač za Zaton Veliki je funkciji i okončani su svi radovi na ovom potezu koji su, uz izgradnju nove kolničke trake za lijevo skretanje na križanju za ulazak u mjesto i rekonstrukciju ceste na ovom dijelu, obuhvaćali i druge radove, sve s ciljem povećanja sigurnosti kretanja vozilima i pješacima.

Riječ je o dionici od 270 metra, a cijelom je dužinom izrađen i nogostup s ogradom, novom javnom rasvjetom i novom autobusnom stanicom. Uz to što je povećana sigurnost pješaka, olakšano je i kretanje osoba s invaliditetom s obzirom da je u sklopu nogostupa na pješačkom prijelazu na križanju u Zatonu Velikom postavljena i rampa za jednostavniji prelazak.

Zahvat na ovom dijelu državne ceste D8  realiziran je u suradnji Hrvatskih cesta i Grada Dubrovnika i to je tek jedan od projekata na ovom dijelu ceste, gdje se u nastavku upravo izvode i radovi obnove ceste na dionici Veliki Zaton – Štikovica u dužini 3,2 kilometra.

ODABRANA PONUDA ZA IZGRADNJU CESTE DO ZGRADA HRVI U MOKOŠICI

Grad Dubrovnik proveo je postupak odabira izvođača radova na izgradnji ceste s infrastrukturom za zgrade HRVI u Mokošici. Donesene je Odluka o odabiru ekonomski najpovoljnije ponude u iznosu od 5.335.043,40 bez PDV-a, dok će se ugovor potpisati početkom kolovoza, odnosno protekom redovnih žalbenih rokova.

Novoplanirana ulica, koja se na početku zahvata uklapa u gradsku cestu kod novog kružnog toka, imat će dva kolna ulaza za pristup zgradama. Duž ceste izvest će se oborinska odvodnja, odvodnja otpadnih voda, vodovodna i protupožarna instalacija te distributivna telekomunikacijska kanalizacija( DTK) i javna rasvjeta.

Ukupna dužina prometnice iznosi 322 metra i predviđene širine kolnika s dva prometa traka od 5,5 metara. Obostrani nogostup širine je 1,60 metara s bankinama od 0,8-1,0 m metara tako da je ukupna širina koridora u najužem dijelu 10,70 metara. Predviđeni rok izvođenja radova je 150 kalendarskih dana od dana uvođenja u posao.

Podsjetimo, investicija izgradnje četiri zgrade u Mokošici realizira se u suradnji s Ministarstvom branitelja, a od 108 stanova njih 65 bit će dodijeljeno hrvatskim braniteljima – stradalnicima Domovinskog rata s područja Grada Dubrovnika, dok će 43 stana pripasti Gradu. Oni će se prema modelu Dubrovačke stanogradnje dodijeliti u najam mladima dubrovačkim obiteljima s mogućnošću otkupa nakon 10 godina.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250