lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 27 Srpanj 2020 15:29

Opet duga rasprava o Lokrumu, Grilec i službeno razriješen

Piše:

Odlukom Gradskog vijeća Ivica Grilec razriješen je dužnosti ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum, a vršiteljicom dužnosti ravnateljice te ustanove imenovana je Nikolina Grković. Vijećnik Ivan Jelčić(DDS) kazao je kako bi trebalo razmisliti i o kompetencijama članova Upravnog vijeća JZ Rezervat Lokrum.

- Trebao bih biti sretan. Grilec nije bio sposoban obavljati posao ravnatelja JU Rezervata Lokrum. Žao mi je što smo izgubili dvije i pol godine. Prošlu sjednicu je Grilecu gradonačelnik dao nedovoljan, a kad je prepisao domaći rad, dao mu je dovoljan. Na kraju je dobio posao jer je član HDZ - a, i to je gradonačelnik rekao. - kazao je Jelčić.

Gradonačelnik Mato Franković, odgovarajući na Jelčićeve opaske, podsjetio ga je na posljedice nekih bivših imenovanja iz bivših saziva Gradskih vijeća.

- Ono što Ivica Grilec nije napravio to je da nije poštivao procedure i tu smo pokazali političku odgovornost kvalificirane većine u ovom sazivu Gradskog vijeća. Političku odgovornost preuzimamo zbog odgovornosti i za uspjeh i za neuspjeh. I vi ste u određenim trenucima znali preuzeti političku odgovornost, nemojmo zaboraviti trgovinu ili podjelu Tevšić - Matušić. Sjetimo se kad je izvisila izvrsna ravnateljica Linđa Josipa Pavlović jer mi nismo htjeli podržati Tevšića. Preuzmite odgovornost za stanje u Linđu koje smo naslijedili pa ovdje rješavali, pa je danas stanje u Linđu izvrsno jer smo preuzeli odgovornost.- rekao je gradonačelnik i nastavio nizati propuste za koje bi između ostalog i DDS trebao preuzeti odgovornost.

- Nemojmo zaboraviti Umjetničku galeriju. Sjećate li se tamo problema, a znamo kako je došao određeni gospodin i čija je politička odgovornost tamo bila. Nemojmo zaboraviti ni davno odrađeni slučaj Šiše koji je torpediran i za kojega je ovaj grad platio 800 000 kuna penala zbog torpeda kojega je doživio, i to je bila nečija politička odgovornost. - rekao je gradonačelnik.

- Od trenutka kad se imenuje predsjednik Gradskog vijeća kvalificiranom političkom većinom do trenutka izglasavanja svake od točaka netko preuzima odgovornost i mi smo je preuzeli za Lokrum i nakon određenog vremena je kvalificirana većina u ovom Gradskom vijeću odlučila da nema baš povjerenja u Grileca, ali ne zato što nije ispunio sve zadatke, već zato što nije poštivao postulate javne nabave. Jedino što je bitno je činjenica da postupak javne nabave nije ispoštovan.- kazao je Franković.

Nakon što nije znao što više pitati, Jelčić je Frankovića pitao jesmo li izgubili zečeve.

Franković mu je odgovorio da su zečevi još uvijek na Lokrumu, doduše u manjem broju.

- Lokrum je rezervat i kao takav je zaštićen i jasno je koje mu prirodne vrste pripadaju, a koje ne. Nekome je palo napamet tamo dovesti par kunića iz zafrkancije, pa se njih par pretvorilo u 800 koji ne pripadaju Lokrumu. Zbog toga se išlo u zbrinjavanje tih životinja, koliko ih sad ima, ne znam, ali kaže Gogo Špero da ih i dalje ima puno jer on se kupa na Lokrumu.- rekao je Franković te otkrio zašto je na prethodnoj sjednici Grilecu, dok je još bio ravnatelj, dao ocjenu dovoljan.

- Grilec je dobio ocjenu dovoljan, dva, jer sam očekivao i više pa možete onda mislit koliko su loše radili ovi prije njega kad je on najviše uspio napravi u zadnjih 30 godina, a dobio je samo dva. Ja sam prošle godine išao i obilazio otok, a nije moje da to radim i zato je dobio nedovoljan. - rekao je Franković.

Krešimir Marković (Hrast) pitao je Jelčića čiji je stav o Lokrumu koji je iznio.

- Je li stav o Lokrumu vaš? Vi ste moralizirali o izboru ravnatelja Lokruma, ukazivali na to kako treba i ne treba, a moje je pitanje vama, je li to vaš stav. - pitao je Marković Jelčića.

Nakon što je vijećnik Nikša Selmani kazao kako trpimo jednu vladavinu trgovačko - političkih „dealova” koji se događaju na svim razinama, Franković ga je upozorio kako Google sve pamti.

- Google je zapamtio da je prije četiri, pet godina nastala jedna kvalificirana politička većina u Gradskom vijeću koju su činili HDZ, SJG, Most i DDS i tada smo donosili političke odluke. Točno prije četiri, pet godina došlo je na red imenovanje v.d. ravnatelja Lokruma. i tad je iz naših šina ispao DDS jer se dogovorio s Vlahušićem. Nismo htjeli prihvatiti Tevšića, pa su se oni tad dogovorili u zamjenu za Linđo. Mi smo tada prihvatili vaš izbor. Znate kako se zvao? Ivica Grilec. - rekao je Franković.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250