lausnekretninebanner

Utorak, 28 Srpanj 2020 14:36

Održana sjednica Koordinacijske radne skupine DNŽ za provedbu Zakona o zaštiti životinja

Pod predsjedanjem presjednice Koordinacijske radne skupine (KRS) Dubrovačko - neretvanske županije za provedbu Zakona o zaštiti životinja na području Dubrovačko - neretvanske županije, zamjenice župana, Žakline Marević, u Hotelu Adria u Dubrovniku, održana je 2. sjednica KRS-a Dubrovačko - neretvanske županije za provedbu Zakona o zaštiti životinja.

Koordinacijska radna skupina (KRS) Dubrovačko - neretvanske županije ima 28 članova, sastoji se od svih predstavnika JLS Dubrovačko-neretvanske županije, odgovorne osobe za dobrobit životinja, predstavnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije i predstavnika Hrvatske Veterinarske komore.

Na sjednici se donio i usvojio Program Kontrole napuštenih pasa na području Dubrovačko-neretvanske županije, koji će se proslijediti Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije na usvajanje. Također je donešen i Poslovnik o radu za KRS Dubrovačko-neretvanske županije kojim se pobliže uređuje njezin način rada.

Sukladno članku 71. stavak 1. i 2. Zakona tijela jedinice područne (regionalne) samouprave donose Program kontrole populacije napuštenih pasa uzimajući u obzir prijedloge Koordinacijske radne skupine, s tim da se pri izradi Programa mora voditi računa o preporukama za kontrolu populacije pasa lutalica Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE), te ga dostavljaju nadležnom tijelu na procjenu.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250