Petak, 31 Srpanj 2020 10:57

Izabran pobjednički rad natječaja za uređenje Parka Gradac

Grad Dubrovnik i Udruženje hrvatskih arhitekata objavili su rezultate natječaja za izradu idejnog rješenja Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom. Za pobjednički rad ocjenjivački sud izabrao je onaj autora Antuna Sevšeka, Melite Čavlović, Damira Gamulina, Vesne Hrga Martić i suradnice Ane Šverko.

Osmeročlani ocjenjivački sud pohvalio je racionalnost rješenja te jasnoću koncepta i vizije stvaranja novog jedinstvenog oblikovanja prostora Parka. Rješenje će poslužiti kao podloga za izradu daljnje projektno - tehničke dokumentacije. Autorski tim pobjedničkog rada za svoje je rješenje osvojio i nagradu u iznosu 72.000 kuna.

Cilj natječaja bio je iznaći najbolje oblikovno, funkcionalno i ekonomično rješenje Parka Gradac sa širim urbanim krajobraznim pojasom, prikupiti kvalitetna i stručna urbanistička rješenja koja će obalni potez od vile Čingrija do kraja parka sagledati kao jedinstveni funkcionalni i oblikovni urbani krajobrazni pojas. Posebni cilj natječaja je osigurati mogućnost korištenja prostora Parka Gradac kao višenamjenskog gradskog prostora, pozornice za odvijanje privremenih i povremenih događanja sukladno potrebama Javnih ustanova u kulturi Grada Dubrovnika kao i drugih dionika.

Sve nagrađene radove možete razgledati na stranicama Udruženja hrvatskih arhitekata OVDJE.

dpp

 

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020