lausnekretninebanner

Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 20:55

Između 250 i 300 Župljana ostalo bez posla, Općina će im pomoći

Zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa i mnoge su se obitelji s područja Općine Župa dubrovačka našle u nezavidnoj situaciji pa je u proračunu Općine rebalansom osigurano 300 tisuća kuna, a kako bi se pomoglo onima koje je ova kriza pogodila.

Obrazlažući Odluku o privremenoj novčanoj pomoći, voditeljica odsjeka za društvene djelatnosti i kulturu Katarina Barović kazala je kako je od 1. travnja bez posla ostalo 250 do 300 ljudi s područja Općine Župa dubrovačka.

- Formirali smo prijedlog Odluke prema kojoj se odobrava novčana pomoć u iznosu od tisuću kuna jednokratno korisniku koji je zbog nepovoljne ekonomske situacije uzrokovane pandemijom dobio poslovno-uvjetovani otkaz, a koji je 2019. bio zaposlen minimalno šest mjeseci. Dakle pomoć dobiva pojedinac, a ne kućanstvo. Svoj status korisnik dokazuje potvrdom sa Zavoda za zapošljavanje da je trenutno nezaposlen te da ostvaruje pravo na naknadu Zavoda za zapošljavanje. Oni koji su u 2019. barem šest mjeseci bili u radnom odnosu i nisu ostvarili pravo na naknadu sa Zavoda za zapošljavanje, svoj status dokazuju potvrdom o radu s Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje. - kazala je Barović.

Inače, Općina Župa dubrovačka redovito provodi Odluku o socijalnoj skrbi prema kojoj se obiteljima koje se trenutno nađu u nepovoljnoj financijskoj situaciji dodjeljuje jednokratna novčana pomoć. Prema istoj toj odluci početkom nove školske godine dodijelit će se i pomoć obiteljima s nižim primanjima za kupnju školskog pribora za svako dijete koje se redovno školuje.

nm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020