lausnekretninebanner

Nedjelja, 30 Kolovoz 2020 14:32

Danas 18 novozaraženih koronom, osam u Dubrovniku

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o osam osoba iz Dubrovnika (pet muških, tri ženske) od kojih je jedna muška osoba kontakt ranije poznatog slučaja. Zaraženo je p'et osoba iz Metkovića (dvije muške i tri ženske), od čega se jedna muška i jedna ženska osoba vežu za jednu svadbu, a jedna ženska osoba je kontakt ranije poznatog slučaja. Zaražene su i jedna muška i jedna ženska osoba iz Župe dubrovačke, jedna ženska osoba iz Orebića, te dvije strankinje koje su trenutno u Dubrovniku, a obje su kontakti ranije poznatog slučaja. - priopćenje je Županijskog Stožera civilne zaštite DNŽ u nedjelju.

„Tri zaražene osobe s prebivalištem u Zagrebu više nisu na području naše županije. Imamo tri izliječene osobe – jedna iz Dubrovnika, jedna iz Janjine te jedna iz Župe dubrovačke. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 11 osoba pozitivnih na koronavirus, a od početka pandemije na analizu je poslano 9407 uzoraka. U samoizolaciji se nalaze 442 osobe, a u posljednja 24 sata nisu utvrđeni slučajevi kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 62 slučaja kršenja samoizolacije.” - navodi se iz Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020