Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 20:40

Ne jedan, ne dva, nego su 24 „ležeća policajca” postavljena u Rožatu; prometnog znaka nigdje

Ne jedan, ne dva, nego su 24 „ležeća policajca” postavljena u Rožatu; prometnog znaka nigdje Foto i video: dm

U Rožatu su nedavno postavljeni usporivači prometa, tzv. ležeći policajci, 12 duplih, odnosno ukupno 24 „ležeća policajca” u punom profilu kolnika. Riječ je inače o dionici ceste kroz Rijeku dubrovačku na kojoj se relativno često događaju prometne nesreće, posebice nakon, odnosno u krivni iz pravca Mokošice prema izvoru Omble.

Nažalost, iako su ležeći policajci tu već nekoliko dana, još uvijek nije postavljen prometni znak koji bi vozače upozoravao da nailaze na usporivače prometa koji ih čekaju ispred i nakon zebre koja godinama stoji ocrtana u nepreglednom zavoju.

lezeci policajci rozat 3 3108

Vozači koji redovno putuju ovim dijelom ceste već su se privikli, ali za one koji nakon duže vremena voze ovom dionicom „ležeći policajci” dođu kao iznenađenje i to dakle, ne jedan, ne dva, nego šest duplih prije i još šest duplih nakon zebre.

Je li se u broju „ležećih policajaca” na ovoj dionici pretjeralo najbolje će reći stanovnici Rožata, posebno oni koji žive najbliže cesti i po cijele dane su „počašćeni” zvukovima automobila koji „poskaču”. Za usporavanje prometa čini se kako se moglo postaviti i manje usporivača, možda drukčije razmještenih... Ovako, život pokraj ceste u Rožatu sad podsjeća na život pored željezničke pruge, kako to zvuči i kako izgleda ova dionica nakon što su, bez odgovarajućih prometnih znakova, zaživjeli „ležeći policajci” pogledajte u priloženom videu.

dm

P.S.
Kad se već nešto radilo, mogla se na prikladnije mjesto izmjestiti i zebra ocrtana na izlasku iz zavoja.
zebra rozat 3108

Video sadržaj