lausnekretninebanner

Četvrtak, 03 Rujan 2020 21:28

Zamjenica Marević na završnoj konferenciji projekta ”Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen”

Zamjenica Marević na završnoj konferenciji projekta ”Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen” Foto: DNŽ

Zamjenica župana Žaklina Marević i ravnateljica RRA DUNEA Melanija Milić sudjelovali su u Opuzenu na konferenciji zatvaranja projekta „Izgradnja druge faze komunalne infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Opuzen“, koji se sufinancirao iz Europskog fonda za regionalni razvoj, sukladno Operativnom programu konkurentnost i kohezija.

Zamjenica je ovom prilikom čestitala gradonačelniku Ivu Mihaljeviću i gradskoj upravi na uspješnoj realizaciji i završetku ovog velikog i važnog projekta, koji će uvelike doprinijeti razvoju gospodarstva, ne samo u dolini Neretve nego i cijeloj našoj županiji.

- U prostoru Poduzetničke zone u Opuzenu Županija je vlasnik parcele, na kojoj ćemo izgraditi Centar za poljoprivredu, obogaćen sadržajima koje planiramo realizirati kroz niz programa i projekta, a koji će biti vezani za razvoj poljoprivrede u ovim krajevima, jer poljoprivreda je druga gospodarska grana u našoj županiji, a Neretvanska dolina je veliki poljoprivredni kraj. Još jednom sve pohvale vodstvu grada Opuzena koji je ovim projektom izgradnje komunalne infrastrukture, osigurao mladim poduzetnicima temelje za razvoj gospodarstva. - rekla je ovom prilikom zamjenica Marević.

U ovoj drugoj fazi projekta izgrađena je sva zajednička komunalna infrastruktura na ukupnoj površini od oko 4500 metara četvornih podjeljenih u 18 parcela i time su stvoreni uvjeti za izgradnju gospodarskih objekata. Izgrađena komunalna infrastruktura obuhvaća vodovod, oborinsku i fekalnu kanalizaciju, telekomunikacijsku i elektro-energetsku mrežu, provedeno do svake parcele.

Atraktivnost zone se ogleda u prometnom položaju i opremljenosti komunalne infrastrukture, a ova u Opuzenu po mišljenju gradonačelnika Ive Mihaljevića zadovoljava oba kriterija.

- Imamo odličan prometni položaj. Na mjestu sadašnjeg nadvožnjaka u blizini Poduzetničke zone Hrvatske ceste planiraju veliki kružni tok čime će se poboljšati protočnost, brzina i sigurnost prometa, a završetkom Pelješkog mosta zona će dodatno dobiti na atraktivnost. - ističe gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020