lausnekretninebanner

Petak, 04 Rujan 2020 13:45

Nema odgode sjednice GV – a iako je gradonačelnik u samoizolaciji

Piše:

Iako je gradonačelnik Mato Franković u samoizolaciji, sjednica Gradskog vijeća ipak će se održati 14. rujna, potvrdio je za portal Dubrovnikpress.hr predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, istaknuvši kako će gradonačelnik Franković u rad vijeća uključivati online putem.

- U dogovoru s gradonačelnikom sjednica će se ipak održati 14. rujna kao što je i objavljeno. Svim kolegama koji su u samoizolaciji, poput gradonačelnika, kao i kolegama koji su pozitivni na koronavirus omogućit će se online sudjelovanje na sjednici. Temelj za ovaj model održavanja sjednica je u odluci koju smo donijeli još u ožujku. Na sjednici 14. rujna ćemo izmijeniti Poslovnik kako bismo i ubuduće mogli nesmetano raditi u ovakvim izvanrednim okolnostima. - rekao je Potrebica, pojasnivši kako će se odvijati sjednica 14. rujna.

- Dakle, bez obzira što će gradonačelnik, koji je u samoizolaciji, iz svoga doma u radu vijeća sudjelovati online, on će i tako, kao i kad je u Vijećnici sudjelovati u raspravi, odgovarati na vijećnička pitanja, obrazlagati akte i sudjelovati u raspravama. Isto će biti omogućeno i drugim vijećnicima koji su ili pozitivni na koronu ili su u samoizolaciji. - kazao je Potrebica.

- Vijećnicima će biti dostavljeni tableti s kamerama i moći će se tonom i slikom uključivati u rad vijeća, u rasprave kao da su u Vijećnici, a glasanje će im biti omogućeno putem aplikacije. Naš tehnički sustav je u nekoliko navrata testiran i zahvalio bih se Zajednici tehničke kulture, Ljubu Nikoliću i zaposleniku Grada Dubrovnika Petru Kotlaru koji su nam još na početku pandemije pripremili sustav, zahvaljujući kojemu možemo kvalitetno i nesmetano raditi. - kazao je predsjednik gradskog vijeća Marko Potrebica.

Osim financijskih izvješća društava u vlasništvu Grada Dubrovnika, na dnevnom redu sjednice su i izvješća javnih ustanova u kulturi dok bi se sjednica na kojoj će se rebalansirati proračun trebala održati krajem mjeseca rujna.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020