lausnekretninebanner

Nedjelja, 06 Rujan 2020 21:23

Poruka gradonačelnika Frankovića učenicima i roditeljima uz početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu poruku roditeljima i učenicima, posebno onima koji u školske klupe sjedaju prvi put.

Dragi učenici, dragi naši prvašići, na početku za vas jednog posve novog poglavlja u životu od srca vam želim da s lakoćom savladate sve zadatke koji su pred vama te tako steknete nova znanja i vještine.

Učenje znači odgovornost, ali je isto tako ispunjeno veseljem, a svaki ozbiljan trenutak kad se uči novo gradivo pratit će onaj pun zabave. Škola nije nikakav bauk. Uz vaše učiteljice i učitelje siguran sam da ćete zavoljeti svaki trenutak koji provedete u školskim klupama.

A vama koji se u ponedjeljak vraćate u školske klupe, također želim puno uspjeha u nastavku obrazovanja, uz jednu molbu. Budite odgovorni, pazite na vaše prijateljice i prijatelje u razredu, ali i na sve druge učenike s kojima dijelite školske prostore. No, bez obzira što se od vas traži odgovornost, to nikako ne znači da uz praćenje i sudjelovanje u nastavi nema mjesta zabavi i bezbrižnim trenucima, jer i oni su dio školskih dana.

Poštovani roditelji, Grad Dubrovnik kao osnivač osnovnih škola na svom području osigurao je sve preduvjete da se sukladno smjernicama i preporukama nadležnih tijela ova nastavna godina izvede na način koji jamči kvalitetno obrazovanje sukladno svih važećim standarda, a prvenstveno vodeći računa o sigurnosti vaših mališana.

Uz novu školu na Montovjerni te energetsku obnovu zgrada niza naših vrtića i škola, ova gradska uprava jasno je pokazala koji su joj prioriteti u radu. Uslijed grubih i nepredviđenih okolnosti koje su blokirale cijeli svijet, neki planirani projekti nakratko su bili zastali, ali to ne znači da se nije radilo. Naprotiv. U tijeku je izrada glavnog projekta obnove, uređenja i opremanja OŠ Marina Getaldića na postojećoj kao i na novoj lokaciji u Ulici Ilije Sarake u Gradu. Kompletiranjem potrebne projektne dokumentacije pokrenut će se postupak javne nabave radova, a financijska sredstva su osigurana zahvaljujući vrijednoj donaciji zaklade Caboga Stiftung. Za dogradnju OŠ Mokošica izradili smo idejno rješenje, a trenutno se izrađuje glavni projekt. Realizacijom navedenog, uz druge planirane projekte u obrazovanju i obrazovanoj infrastrukturi, približavamo se cilju, a to je Dubrovnik kao grad u kojem svojoj djeci možemo pružiti najkvalitetnije obrazovanje, od prvih koraka pa do visoke naobrazbe.

S poštovanjem,
gradonačelnik Mato Franković

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020