lausnekretninebanner

Utorak, 08 Rujan 2020 12:24

Što donosi sjednica Gradskog vijeća... Od GUP – a do uniforma

Što donosi sjednica Gradskog vijeća... Od GUP – a do uniforma Foto: Grad Dubrovnik

Unatoč korona uvjetima, sjednica Gradskog vijeće planirana za ponedjeljak po svoj bi prilici mogla bit maratonska. Naime, uvodno će na početku sjednice direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić vijećnicima predstaviti aktivnosti TZ-a tijekom 2020. godine. Na dnevnom redu je 38 točaka među kojima su i prijedlozi izmjena i dopuna Prostornog Plana i Generalnog urbanističkog plana Grada Dubrovnika koje je gradonačelnik Mato Franković već najavio pred vijećnike staviti na sjednici u rujnu.

Izmjenama i dopunama Prostornog plana i GUP-a trebale bi se ispraviti manjkavosti GUP-a iz 2005. usvojenog u mandatu bivše gradonačelnice Dubravke Šuice, a koje su dovele do potpune devastacije prostora na gradskom području.

Izmjene i dopune GUP-a i PP-a najavio je sam gradonačelnik zatečen posljedicama u prostoru, odnosno nepopravljivoj šteti koja je omogućena usvajanjem dokumenata koji su išli u prilog investitorima pa je svakako pitanje što će oporba reći na predložene izmjene ovih prostorno – planskih dokumenata kojima se definira budući razvoj Dubrovnika, a u kojem bi svakako trebalo predvidjeti zone za razvoj djelatnosti koje nisu vezane uz turizam, a s ciljem smanjivanja ovisnosti o turizmu.

Na dnevnom redu su i izmjene Poslovnika kojima će se omogućiti rad Gradskog vijeća u ekstremnim uvjetima poput korona pandemije.

Pred vijećnicima će se naći i prijedlog odluke o proglašenju svojstva komunalne infrastrukture kao javnog dobra u općoj uporabi, a koja se odnosi na park i javni sportski i rekreacijski prostor na području Babina kuka.

Odlukom će se definirati izgled službene odore i sadržaj službene iskaznice komunalnih redara.

Ne dnevnom redu su izvješća o radu komunalnih društava i javnih ustanova u kulturi u vlasništvu Grada Dubrovnika.

nm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020