lausnekretninebanner

Utorak, 08 Rujan 2020 14:21

Proračun Grada Dubrovnika umanjit će se za 230 milijuna kuna!

S kolegija gradonačelnika i pročelnika S kolegija gradonačelnika i pročelnika Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković održao je, elektronskim putem, kolegij s pročelnicima gradskih upravnih odjela ne temu pripreme za nadolazeću sjednicu Gradskog vijeća, koja će se održati u ponedjeljak 14. rujna, s posebnim osvrtom na Odluku o komunalnom redu te Izmjene i dopune GUP-a.
 
„U tijeku su i pripreme za izradu rebalansa proračuna Grada Dubrovnika, koji će bilježiti značajna smanjenja u odnosu na ranije planirana sredstva. U novom rebalansu Grad planira smanjenje za dodatnih 114 milijuna kuna, što zajedno s prethodnim rebalansom čini ukupno smanjenje od 230 milijuna kuna izvornih prihoda u odnosu na planirani proračun, usvojen 2019. godine.” - navodi se u priopćenju Grada Dubrovnika.

Proračun Grada Dubrovnika inače je u prosincu prošle godine usvojen u iznosu od gotovo 770 milijuna kuna.
 
Iz Grada pišu kako će sukladno tome Grad Dubrovnik smanjenje jednim dijelom pokriti kreditnim zaduženjem, a drugim dijelom uštedama na proračunskim stavkama, „uz napomenu kako smanjenja neće ići nauštrb programa pomoći potrebitim skupinama, koji se provode putem Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo”, napominju iz gradske uprave u priopćenju. Sjednica s temom rebalansa proračuna očekuje se u prvom tjednu listopada, informacija je gradske uprave.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020