lausnekretninebanner

Petak, 11 Rujan 2020 14:32

Kuran dao ostavku; predložio da Ćurčija županijski SDP vodi do unutarstranačkih izbora

Kuran dao ostavku; predložio da Ćurčija županijski SDP vodi do unutarstranačkih izbora Foto: dpp

Krešimir Kuran podnio je ostavku na mjesto predsjednika Županijskog odbora SDP - a. Za vršiteljicu dužnosti predsjednice ŽO SDP-a predložio je Kristinu Ćurčiju, vijećnicu u aktualnom sazivu Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije.

Razloge ostavke Kuran nije našao za shodno uputiti medijima, već ih je naveo u postu na društvenim mrežama koje prenosimo u cijelosti:
„Budući da nisam uspio realizirati dio svoga programa, a preuzimam i odgovornost za loš rezultat koalicije predvođene SDP-om na području naše Županije na izborima za Hrvatski sabor, sa danom 11. rujna 2020. podnosim ostavku na mjesto Županijskog predsjednika SDP-a DNŽ. Novom vodstvu u budućem radu stojim na raspolaganju. Hvala svima onima koji su bili podrška i potpora u dosadašnjem radu. Doviđenja nije zbogom!"- naveo je Kuran.

Metkovac Krešimir Kuran za predsjednika Županijskog odbora SDP-a izabran je u lipnju 2018., a vijećnik je u Županijskoj skupštini.

Na nedavnim parlamentarnim izborima bio je 9. kandidat na koalicijskoj listi koju je predvodio SDP, osvojivši 915 preferencijalnih glasova birača.

Unutarstranački izbori na kojima će se se birati uže vodstvo SDP-a održat će se 26. rujna, a nakon čega će se provesti izbori u županijskim i gradskim odborima te stranke.

Županijski SDP proteklih godina nije stvorio nova prepoznatljiva lica, izuzev načelnika Općine Smokvica Kuzme Tomašića i gradonačelnika Ploča Miša Krstičevića. Pitanje je ima li navedeni dvojac liderskih ambicija, tim više ako se uzme u obzir stanje u Županijskom odboru, rezultat ostvaren na parlamentarnim izborima u Dubrovačko - neretvanskoj županiji, ali i predstojeće pripreme za lokalne izbore na kojima se očekuje da će SDP imati svog kandidata za župana.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020