Petak, 11 Rujan 2020 20:58

Mjere ograničavanja okupljanja većeg broja ljudi u DNŽ produljuju se do 1. listopada

Zbog trenutne epidemiološke situacije u DNŽ, na prijedlog županijskog Stožera civilne zaštite Nacionalni stožer donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Dubrovačko-neretvanske županije.

Tom Odlukom mjere koje su stupile na snagu u ponedjeljak 31. kolovoza s predviđenim trajanjem od 14 dana, sada se produljuju do 1. listopada.

Podsjetimo, riječ je o sljedećim mjerama:
Broj osoba na svadbenim svečanostima ograničava na najviše 50 osoba.
Broj osoba na komemoracijama i pokopima ograničava na najviše 50 osoba, uz napomenu da se ožalošćenim članovima obitelji sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom,
Privatne svečanosti i proslave mogu organizirati samo u krugu obitelji na kojima može biti prisutno najviše 20 osoba.
Društvena okupljanja (manifestacije, priredbe, mise, obredi, izložbe i drugo) mogu  se organizirati uz obvezno pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. Ako se održavaju u zatvorenom prostoru obvezno je nošenje maski za lice i održavanje fizičke distance od 2 metra te se broj ograničava na najviše 100 osoba. Pravilo fizičke udaljenosti ne mora se primjenjivati između članova istog kućanstva ili osoba koje su uobičajeno u bliskom kontaktu (najviše pet osoba).
Organizatori društvenih okupljanja i vlasnici ugostiteljskih objekata odgovorni su za provođenje svih epidemioloških mjera koje se na njih odnose te su dužni obavljati pojačani nadzor pridržavanja epidemioloških mjera,
Stožeri jedinica lokalne samouprave zadužuju se provoditi pojačani nadzor svih propisanih epidemioloških mjera.

Županija dubrovačko - neretvanska