lausnekretninebanner

Srijeda, 16 Rujan 2020 15:26

HNS: Osobama poput Blaža Peza nema mjesta u politici i javnom životu!

Reći bilo kojoj ženi da je nju „teško zadovoljiti“ uvreda je kakvu ne bi očekivali nigdje u 21. stoljeću, a kamoli tijekom javne sjednice Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Ali još više zaprepašćuje činjenica da na istu izjavu nisu ni smatrali potrebnim se osvrnuti ni predsjednik gradskog vijeća ni gradonačelnik Dubrovnika, osuditi istup vijećnika HDZ-a Blaža Peza ili se ispričati u svoje ime ili ime stranke kojoj svi oni pripadaju. Njihovu reakciju, a koja bi trebala biti sasvim normala civilizacijski potez, čekali smo do danas, ali šutnjom su svima dali do znanja kako ne vide ništa sporno u riječima gospodina Peza. - piše danas u priopćenju dubrovačkog HNS – a koje potpisuju predsjednica Nataša Gabričević i potpredsjednik Miho Obradović.

„To nas i ne čudi jer očitim koordiniranim napadima na vijećnicu Vučković Matić – uvredama na osobnoj, obiteljskoj, pa i seksualnoj osnovi, osobe koje bi trebale biti stupovi našeg društva, a uz to obavljaju i niz odgovornih funkcija – saborskog zastupnika, ravnatelja dubrovačkog Studentskog centra te naposljetku ravnatelja Lučke uprave Dubrovnik, zapravo su svi oni imali isti cilj, a to je skrenuti priču s problema tvrtke Libertas i uvrijediti, zastrašiti i u konačnici spriječiti vijećnicu HNS-a da nastavi s iznošenjem činjenica o tamošnjem katastrofalnom stanju, ali i istine o prošlim događanjima, a koja ne odgovaraju njihovoj naraciji i zapravo dokazuju kako su za današnje izuzetno loše rezultate poslovanja, ali i lošu atmosferu unutar te gradske tvrtke krivci upravo oni.” - navode iz HNS – a.

„Količina uvreda, neistina i iskrivljavanja istine koju su zajednički gradonačelnik Franković, predsjednik gradskog vijeća Potrebica i vijećnik Pezo uputili prema HNS-a, a posebice direktno prema vijećnici HNS-a Marini Vučković Matić pokazala je kako je pristojnost i odmjerenost te normalna argumentacija u raspravi nažalost u dubrovačkom gradskom vijeću za sada potpuno iščeznula.
Iako su naši vijećnici u protekle tri godine otkako je HDZ „preuzeo odgovornost“ za Dubrovnik navikli na brojne i neargumentirane napade na njih i stranku ovaj put su zaista prekršili sva pravila civiliziranog ponašanja i pokazali kako, u nastojanju da spriječe da prava istina izađe na vidjelo, neće birati sredstva.” - piše dalje u priopćenju.

„Stoga im ovim putem dubrovački HNS želi jasno istaknuti kako čvrsto stoji iza naše kolegice i vijećnice i zdravstvene djelatnice, Marine Vučković Matić te njoj i svim drugim vijećnicima u gradskom vijeću koji se bore za istinu i pokušavaju naš Grad učiniti boljim mjestom za život poručujemo da će našu podršku i dalje imati.
Nažalost, dok se „političari“ poput vijećnika Peza ne uklone s političke scene ovakve nepristojne scene očito ćemo gledati i dalje, ali naše vijećnike to neće pokolebati da nastave pokušavati Dubrovnik učiniti boljim mjesto za život svih naših sugrađana!” - napisali su još Gabričević i Obradović.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020