Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 17 Rujan 2020 22:38

„Ostani živ i spasi živote drugih”

„Ostani živ i spasi živote drugih” FOTO: PU

Uz podršku EU komisije, odnosno njene Glavne uprave za promet, u razdoblju od 16. do 22. rujna na području Republike Hrvatske provodi se projekt „Roadpol Safety Days” (Roadpol - dani sigurnosti u prometu). Geslo projekta je „Stay alive and save lives” - „Ostani živ i spasi živote drugih”, a cilj je smanjenje broja smrtnih slučajeva i teških tjelesnih ozljeda na europskim cestama.

Čelništvo Roadpola-a upravo je 17. rujna izabralo za dan bez poginulih u prometu.

U navedeni projekt se priključila i Postaja prometne policije Dubrovnik te je tim povodom upravo danas na Pilama u Dubrovniku organizirano druženje s vozačima.

U projekt su se, pored policijskih službenika, uključile i osobe iz javnog života i to vaterpolisti hrvatske reprezentacije i VK JUG Paulo Obradović, Filip Kržić, Marin Tomasović i Marko Žuvela te akademski glumac i član Kazališta Marina Držića u Dubrovniku Frane Perišin.

Tijekom nadzora vozači su upoznati o samoj kampanji te su im tom prilikom podijeljeni sigurnosni letci same kampanje, prisega za vozača  i prigodni pokloni.

Na prometnicama Policijske uprave dubrovačko-neretvanske od početka ove godine dogodilo se 330 prometnih nesreća u kojima su 4 osobe smrtno stradale, što je značajno manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada se dogodila 541 prometna nesreća u kojima je 10 osoba smrtno stradalo.

dpp