Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Rujan 2020 11:36

Pada broj aktivnih slučajeva korone, i danas više oporavljenih nego novooboljelih

U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je osam osoba zaraženih COVID-19 infekcijom. Riječ je o dvije muške i tri ženske osobe iz Dubrovnika (jedna muška i dvije ženske osobe imaju utvrđenu epidemiološku vezu), po jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke i Ploča te jednoj ženskoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije. Izliječeno je 17 osoba - deset iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, po jedna osoba iz Opuzena i Stona kao i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije. - priopćenje je Dtožera CZ DNŽ.

„U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru tri osobe. Od početka pandemije analizirano je 12 595 uzoraka. U samoizolaciji se nalazi 516 osoba, a u posljednja 24 sata utvrđen je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 76 slučaja kršenja samoizolacije.” - podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dpp