Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 08:03

U novi tjedan Dubrovnik i Županija ulaze sa znatno povoljnijom epidemiološkom slikom

U ovaj tjedan Dubrovnik i Dubrovačko – neretvanska županija u cjelini ulaze sa znatno povoljnijom epidemiološkom slikom u kontekstu COVID – 19 infekcije nego što je to bilo protekli ponedjeljak kada se brojalo više od dvije stotine aktivnih slučajeva zaraženih koronavirusom.

Broj službeno zabilježenih aktivnih slučajeva u cijeloj Županiji danas je tako 131, a od toga su 62 slučaja u Dubrovniku gdje je brojka oboljelih prepolovljena u odnosu na prošli ponedjeljak. Za trećinu je pala i brojka oboljelih u Metkoviću, gdje se inače konstantno bilježi najveći broj oboljelih nakon Dubrovnika, a danas je u najvećem neretvanskom gradu 22 – oje oboljelih u odnosu na 32 – oje prošli ponedjeljak.

U Župi dubrovačkoj također su dva aktivna slučaja manje nego prije sedam dana, deset ih je, dok je u Pločama broj oboljelih veći nego prošli ponedjeljak, danas ih je devetero u odnosu na šestero prije sedam dana. Konavle također broje jednog oboljelog više, u toj općini danas je šest slučajeva.

Po troje oboljelih je na području Općine Slivno i grada Opuzena, po dvoje u Korčuli, Vela Luci i Dubrovačkom primorju te jedna oboljela osoba u Orebiću.

dm