Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 23 Rujan 2020 11:27

Znatno pada broj oboljelih od koronavirusa; danas 26 oporavljenih

„U Dubrovačko - neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o tri muške osobe iz Dubrovnika (od kojih jedna ima utvrđenu epidemiološku vezu vezu), jednoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke za koju epidemiološka obrada još traje te dvije muške i jednoj ženskoj osobi koje nemaju prebivalište na području naše županije.” - priopćenje je Stožera CZ DNŽ u srijedu.
Oporavljeno je 26 osoba: 16 iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, po jedna osoba iz Dubrovačkog Primorja, Slivnog i Opuzena te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 16 osoba pozitivnih na koronavirus, od čega su na respiratoru 3 osobe. Od početka pandemije analizirano je 13 358 uzoraka. U samoizolaciji je 439 osoba, a u posljednja 24 nema utvrđenih slučajeva kršenja mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 80 slučaja kršenja samoizolacije, podaci su Stožera.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

dm