Ispiši ovu stranicu
Petak, 25 Rujan 2020 21:44

Potrebica smatra da tematska sjednica o gradskim poduzećima ionako ne bi imala smisla

Piše:
Potrebica smatra da tematska sjednica o gradskim poduzećima ionako ne bi imala smisla Foto: dpp

Povlačenje potpisa vijećnika DDS-a sa zahtjeva za tematsku sjednicu o stanju u gradskim poduzećima iznenadilo je i predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebicu koji samo što nije bio odobrio zahtjev da se sjednica sazove.

- Nakon što su iz DDS-a vijećnici povukli potpise kojim su poduprli zahtjev sa sazivanjem tematske sjednice, nema više uvjeta da se ona sazove jer ne podržava potreban broj vijećnika. - kazao je Potrebica.

Iako je tematsku sjednicu imao namjeru sazvati, ističe kako ni njemu nije jasno koji je njezin smisao, tim više ako se uzme u obzir da su na dnevnom redu prošle sjednice bila izvješća o radu svih ustanova i tvrtki za 2020..

- Na sjednici su bili svi direktori gradskih društava i svi ravnatelji javnih ustanova koji su, s obzirom na korona krizu, imali spremna polugodišnja izvješća o radu za tekuću godinu i bili su spremni odgovoriti na svako pitanje vijećnika, ali dio vijećnika je nažalost napustio sjednicu. - rekao je Potrebica, dodavši kako će se o gradskim financijama ionako raspravljati u okviru rasprave o rebalansu proračuna.

- Sve što ih zanima o gradskim financijama i o efektima krize, vijećnici će moći pitati kroz raspravu o rebalansu proračuna za tekuću godinu. Od gradonačelnika će dobiti odgovor na svako od pitanja. Imaju prilike pitati i tijekom postavljanja vijećničkih pitanja. - kazao je Potrebica, istaknuvši kako je, ukoliko vijećnici skupe dovoljan broj potpisa, spreman ponovo razmotriti njihov zahtjev za sazivanjem tematske sjednice o stanju u Gradu u korona krizi.

No, kako stvari stoje, neki novi zahtjev za tematskom sjednicom od oporbe i „oporbe” u aktualnom sazivu, teško da će se skoro naći pred predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom iako je to za Dubrovnikpress.hr najavio predsjednik dubrovačkog SDP – a Jadran Barač.