Ispiši ovu stranicu
Subota, 26 Rujan 2020 21:43

M. Vučković – Matić: Svi odgovori o gradskim poduzećima tražit će se na redovnoj sjednici

Piše:
Marina VUčković - Matić Marina VUčković - Matić Foto: dpp

Dok je DDS povlačio potpise svojih vijećnika sa zahtjeva za sazivanjem tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju gradskih te financija tvrtki i ustanova u korona krizi, vijećnici HNS - a na zahtjev koji je inicirao mostovac Maro Kristić, nisu ni imali namjeru potpisati.

Vijećnica HNS-a Marina Vučković - Matić ističe kako će HNS - ovci baš na nadolazećoj sjednici pitati sve ono što ih o gradskim financijama zanima.

- Mi u HNS - u poziv za potpisivanjem zahtjeva za sazivanjem tematske sjednice nismo niti dobili. Inače, to je tema o kojoj se u ovom trenutku mora i treba raspravljati, a za što ćemo imati priliku na nadolazećoj sjednici Gradskog vijeća. Tijekom rasprave o rebalansu tekućeg proračuna pitat ćemo sve ono što nas zanima pa ne vidim razlog za sazivanjem tematske sjednice. - kazala je Vučković - Matić, te drugim riječima odgovorila Kristiću da im zahtjev za potpise za tematsku sjednicu ne treba ni slati.

- Sazivanje tematske sjednice pomaknulo bi datum sazivanja regularne sjednice Gradskog vijeća na kojoj će se za građane u vidu rebalansa proračuna donositi iznimno važne odluke. Stanje u gradskim tvrtkama i ustanovama jest važna tema i HNS će inzistirati na odgovorima kakvo je ono, ali to ćemo učiniti na redovnoj sjednici. - kazala je Vučković - Matić.

Istaknula je kako se oporba na tematskoj sjednici nije razjedinila jer neki koji se oporbom nazivaju nikada i nisu to bili.

- Oporba se nije mogla razjediniti jer neki nikada zapravo oporba nisu ni bili. Dok pojedini vijećnici vole dizati buku i svoje osobne interese podvaljivati kao javne, mi se ove četiri godine predano borimo za naše sugrađane, držeći iste principe cijelo vrijeme i ne glasamo za kao neki. - kazala je vijećnica HNS -a Marina Vučković - Matić.

I dok je DDS Krstiću dao potpise za amandman o Malom Stradunu koji mu na prošloj sjednici Gradskog vijeća nije prošao, potpise koje su mu dali za zahtjev za tematskom sjednicom su povukli pa Kristić tvrdi kako HNS i DDS u Vijeću niti jednu odluku ne smiju donijeti bez da im to dozvoli HDZ.

Predsjednica dubrovačkog HNS-a Nataša Gabričević putem društvenih mreža odgovara mu kako je „doista zanimljivo slušati komentare osobe kojoj je HDZ „izmislio” radno mjesto koje mu omogućava da svakodnevno u okviru radnog vremena piše politička priopćenja, ali i daje izjave za medije”.

Također ističe kako se stavovi dubrovačke podružnice HNS -a vrlo jasno vide, kako na sjednicama Gradskog vijeća, tako i u priopćenjima i javnim istupima čelnih ljudi te stranke.

Vijećnici HNS - a inače su bili jedini iz oporbe čija su mjesta za potpis na Kristićevu amandmanu za Mali Stradun ostala prazna. Očito je to razlog zašto ih Kristić danas proziva da ništa ne smiju napraviti bez potpore HDZ – a.