Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 27 Rujan 2020 20:43

Barač: Je li policija privatizirana od HDZ - a pa radi po nalogu lokalne vlasti?

„Građani Mokošice zaista nemaju dovoljno parking mjesta, ali po tome nisu iznimka u odnosu na mnoge građane u ostalim četvrtima grada Dubrovnika. Naime, Gradonačelnik izjavom u javnom prostoru „da stanovnicima Mokošice ne treba naplaćivati kazne dok se problem parkinga ne riješi”, ruši pravnu državu i ujedno privatizira policiju (policija odmah usvaja njegove instrukcije).” - reakcija je predsjednika SDP – a Dubrovnik i gradskog vijećnika Jadrana Barača na najavu gradonačelnika Mata Frankovića kako će održati sa sastanak s predstavnicima PU dubrovačko – neretvanske na kojem će zahtijevati da se građane u Mokošici ne kažnjava zbog krivog parkiranja dok se ne izgradi dovoljan broj legalnih parking mjesta.

„Je li policija privatizirana od HDZ - a pa radi po nalogu lokalne vlasti i ujedno ignorira zakone RH?” - pita na to Barač.

„Znači li to da se u Mokošici može svojim nemarnim parkiranjem zagraditi susjeda ili, još gore, blokirati cijelu prometnicu pa proći nekažnjeno?” - nastavlja dalje Barač.

„Izjava je u najmanju ruku skandalozna jer ujedno znači poziv građanima da čine prekršaje s obzirom da zakoni RH očito ne vrijede jednako za sve u Dubrovniku. Građanima treba izlaziti u susret, budući su Gruž, Zlatni potok i Montovjerna u identičnoj situaciji, ali ovo su vrlo opasne i nepromišljene izjave...” - naveo je Barač na svom FB profilu.

dm