lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 16:16

Zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić: Na kuću sam postavila kamere jer se ne osjećam sigurno

Zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tokić danas zbog zdravstvenih problema, odnosno pretraga u OB Dubrovnik nije mogla biti nazočna na konferenciji za novinare održanoj u gradskoj uz slučaj hotela Sumratin. Orlanda Tokić naknadno je medijima poslala pisanu izjavu.

„Na cijelu ovu priču mogu samo reći da sam cijeli mandat u mom radu i postupanju dosljedna. Cijeli moj mandat štitim interese grada Dubrovnika svojim znanjem i svojim radom što mnogima smeta od prvoga dana. Nije prvi put da se razni privatnici, a zatim s njima uvezani političari i mediji javljaju sa nekim izmišljenim aferama i na ovakav način blate moje ime, moj rad i utjecaj kako bi u konačnici dobili što žele, a što im ne pripada. Ovakve nervozne reakcije i optužbe su samo dokaz da je moj rad ispravan.” - napisala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

Naime, investitor, odnosno vlasnik tvrtke Consultants Marko Balija uputio je gradskim vijećnicima dopis u kojem se žali na rad gradonačelnika Mata Frankovića u vezi postupka izdavanja lokacijske dozvole za taj projekt. Balija naime tvrdi kako mu nije odgovoreno na pritužbe nakon što mu lokacijska dozvola nije izdana, a zamjenica Orlanda Tokić prijavila ga je policiji zbog prijetnji, ali ta je prijava odbačena jer je Tokić sama rekla kako se ne osjeća fizički ugroženom u tom slučaju.

No, ona također navodi kako se često susreće s prijetnjama.
„Nažalost ovo nije prvi put da sam izložena prijetnjama razne vrste. Ove zime mi je od nepoznate osobe na kućnom parkingu razbijeno staklo auta što je također prijavljeno policiji, imam saznanja da su pojedine osobe nažalost iz građevinskog sektora plaćali pojedinim medijima da pišu o meni negativne članke i stalno iznova potenciraju aferu i imputiraju moju krivnju i na taj način kako sam i rekla mi uništavaju ugled. Nažalost, sve od navedenog je dovelo do toga da sam na svojoj kući morala i kamere postavit jer se nisam osjećala više sigurno. Zašto nisam javno istupala? Pa ja nisam izabrana na dužnost da bi zabavljala narod nego radila, a institucije su tu da rade svoj posao  a ja sama ću sve ovo stoječki izdržati i sigurno neću dopustiti da me ovakvi pokušaji obeshrabre. Nisu dosad pa sigurno neće ni ubuduće.” - napisala je Tokić u svojoj izjavi.

„Moja greška jest što nisam političar kakve se na našoj političkoj sceni viđa. Ne kupujem političke poene izmišljanjem priča, pljuvanjem svojih protivnika ili potenciranjem sebe kao važne osobe na račun drugih. Rezultati su oni koje građani ovog grada žele vidjeti od političara, pa tako i od mene, a ne beskonačne izmišljene političke igre po medijima. Sve što netko smatra da sam krivo napravila u mandatu molim da me prijavi institucijama kojima je to posao, a za sve što sam dobro napravila, da me se procjenjuje kroz moj rad i zalaganje za ovaj Grad.” - navodi dalje Orlanda Tokić.

„Zanimljivo je da me se kroz medije već dvije godine proziva da zastupam interese građevinskog lobije na štetu Grada, da bi me se sad isti ti prozivali za štićenje interesa Grada na štetu privatnih građevinskih interesa. Molila bi ekipu s političkim ambicijama koja se sastaje po kavama, pa onda ovako medijski istupa, da se odluči da li sam zaštitnica građevinskog lobija u gradskoj upravi ili javnog interesa na štetu građevinskog lobija. Ovako samo zbunjuju i mene i građane. A na kraju mogu samo ponoviti onu od gradonačelnika: maske su pale.” - napisala je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

Dalje, Tokić se vraća na slučaj hotela Sumratin:
„Gospodinu Baliji nije ovo prvi put da ima ovako nervozne reakcije kad ne dobije što je zamislio, pa onda pokušava na silu. Sve što na ovu temu znam i što sam imala reći gradonačelnik je iznio na presici, a ja sam rekla policiji nakon moje prijave gospodina Balije za prijetnje koje mi je uputio. Policija je utvrdila da nema kaznenog djela jer ja na njemu nisam inzistirala, opet zbog moje ljudske strane, ali to ne znači da prijetnji od strane Balije a potom i njegovih novinara Direktno.hr koji su mi upućivali upite sa mojim privatnim obiteljskim odnosima, nije bilo. Kao što sam rekla ja sam u svojim postupanjima dosljedna, vjerujem u institucije i kao što sam se već jednom zakonski zaštitila od napada građevinskih sileđija na mene osobno, znat ću to i ovaj put nakon novog vala napada.” - zaključila je u pisanoj izjavi za medije zamjenica gradonačelnika Dubrovnika Orlanda Tokić.

nm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020