lausnekretninebanner

Srijeda, 30 Rujan 2020 13:34

Pomorskim policajcima iz Dubrovnika za spašavanje 36 osoba medalje za izuzetan pothvat

Na svečanosti koja se jučer, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana sv. Mihovila, održala na Policijskoj akademiji u Zagrebu, medalja za izuzetan pothvat pripala je četvorici policijskih službenika Postaje pomorske policije Dubrovnik: Mati Batinoviću, Vedranu Crniću, Ivanu Deliću i Ivanu Šutalu koji su tijekom veljače ove godine sudjelovali u Frontexovoj operaciji „JO Poseidon 2020“ u Grčkoj.

Za vrijeme obavljanja službenih zadaća u akvatoriju Egejskog mora, u jednoj od smjena su radijskim uređajem uočili gumeno plovilo na kojem se nalazio veći broj osoba. Unatoč lošem vremenu, jakom vjetru, hladnoći i visokim valovima iskazali su iznimnu hrabrost i spretnost te su spasili 36 unesrećenih osoba od kojih su većina bila žene i djeca. Plovilo je ostalo bez pogonskog goriva i sudbina unesrećenih bi bila upitna da ih nije uočila posada policijskog plovila Postaje pomorske policije Dubrovnik.

Nagradu su primila dvojica od četvero nagrađenih policijskih službenika.

Na svečanosti koja se jučer održala u Zagrebu potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina osvrnuli su se na rad hrvatske policije koja je u protekloj godini provela niz uspješnih kriminalističkih istraživanja i operativnih akcija na državnoj i međudržavnoj razini u kojima je uhićen veliki broj pripadnika različitih kriminalnih skupina. Unatoč ovogodišnjoj krizi svjetskih razmjera, od epidemije do potresa, hrvatska policija je pokazala spremnost zbog čega sigurnost Hrvatske u niti jednom trenutku nije bila narušena.

Središnji događaj svečanosti bio je podjela nagrada i priznanja pojedincima i skupinama, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020