lausnekretninebanner

Četvrtak, 01 Listopad 2020 19:40

Završena je humanitarna akcija „Umjetnici za Gogin korak”, prikupljeno više od 70 tisuća kuna

Gogin poljubac zahvale svima Gogin poljubac zahvale svima

Završena je humanitarna akcija „Umjetnici za Gogin korak” u kojoj je u formi licitacije za umjetnička djela, koje su akademski slikari i kipari poklonili za ovu akciju, skupljeno ukupno 71 425 kn. Podsjetimo, inicijatorica akcije je voditeljica volonterskog centra u OŠ Župa Dubrovačka Davorka Bronzić, a umjetnike je okupila naša sugrađanka i umjetnica Iris Lobaš Kukavičić. Na aukciji su bila ukupno 32 djela. Sva su rasprodana na način da se licitirana cijena uplaćuje izravno na račun za pomoć male Goge, a kupci će od umjetnika preuzeti radove.

Podsjetimo, malena Gordana Knego (6) rođena je u 30. tjednu trudnoće, a kad je imala samo 21 dan, mlijeko je ušlo u njena pluća zbog čega je došlo do gušenja. Liječnici su je reanimirali tri puta te joj je dijagnosticirana aspiracijska pneumonija, uslijed čega je tri i pol mjeseca bila na respiratoru.

Malena Gordana tada je dobila vrlo važne životne bitke koje su se nastavile i danas, a u svemu tome je prati njena hrabra majka Magda. Njen suprug Pero, Gogin tata, iznenadno je preminuo prije dvije godine te se Magda za svaki napredak svoje kćeri nastavila boriti sama, no pomažu joj i dobri ljudi. Jedan od njih svakako je i dr. Joško Glavić koji  je poklonio ovoj maloj, ali hrabroj obitelji besplatnu terapiju. Ciklus koji im je darovao vrijedan je 30.000 eura, a terapija je napravila čudo.

Goge je tako ojačala trup, motorika je znatno napredovala, kompletno je otvorila šačice, može samostalno sjedati i jesti te je propričala, a uz pomoć hodalice radi i svoje prve korake. Kako bi dodatno napredovala, početkom listopada trebala bi  nastaviti  s trećim ciklusom terapije koja košta 120 tisuća kuna. Kroz različite akcije taj novac je prikupljen tijekom proteklih nekoliko mjeseci i Gogi će biti omogućena primarna neuroterapija lokomatom. Međutim, dio novca još nedostaje za dodatne vježbe.

Organizatori ove akcije u svoje ime, a posebno u ime obitelji male Goge zahvaljuju se svim medijima koji su pratili i podržavali cijelu akciju. Zahvale idu i Jasmini Runje koja je pripomogla okupljanju autora, Miru Bronziću za tehničku podršku te svim pratiteljima stranice Za Gogin korak koji su dijelili objave. Također se zahvaljuju OŠ Župa Dubrovačka i Muškom učeničkom domu Dubrovnik, a posebna zahvala svim umjetnicima koji su donirali svoje radove, kupcima i svim ljudima velikog srca koji su sudjelovali u aukciji.

dpp

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020