lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 11:40

Dodjela Nagrade „Ivo Dražinić” uz koncert dobitnika Ivana Vihora

Dodjela Nagrade „Ivo Dražinić” uz koncert dobitnika Ivana Vihora Foto: DSO

U sedamnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je maestro Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po četvrti puta dodjeljuje se Nagrada koja nosi njegovo ime želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život, a to je učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. Stoga se Nagrada dodjeljuje mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Nagrada će se dodijeliti u utorak, u atriju Kneževa dvora s početkom u 20.30 sati uz koncert ovogodišnjeg dobitnika Nagrade, Ivana Vihora.

Prethodne tri nagrade dobile su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, Dubrovkinja Đana Kahriman i francusko-austrijska violinistica Veronica Scotti. Ove je godine prema odluci Odbora Nagrade koji je djelovao je u sastavu: Viktor Tretiyakov, Goran Končar, Ida Gamulin, David Grigorian, Leonid Sorokow, Bruno Vlahek, Sanda Vojković i Brigita Masle Dražinić kao počasna predsjednica, dobitnik Nagrade Mo. Iva Dražinića hrvatski pijanist Ivan Vihor.

Nagrada se sastoji od plakete, novčane nagrade koje će pomoći mladom glazbeniku u daljnjem usavršavanju i koncerta u Dubrovniku, Glazbenom Dvoru Mo Dražinića sa željom da se mladi umjetnici, dobitnici nagrade s posebnim veseljem vraćaju u Dubrovnik i kad postanu svjetska imena te na taj način ostanu povezani s bogatom dubrovačkom glazbenom baštinom.

„Rijetko kad možemo reći da ime točnije određuje osobu nego što je to slučaj s Ivanom Vihorom. Njegov ulazak na glazbenu scenu je brz, strastven, snažan te za sobom ostavlja trag, baš poput vihora! Iako vrlo mlad pred sebe je postavio jasne ciljeve koje sustavno i ostvaruje, prvenstveno izvrsnost te originalnost u odabiru i predstavljanju repertoara koji za njega ima posebno značenje.” – stoji na početku opsežne biografije ovog mladog glazbenika, a u kojoj se nižu brojne nagrade (Premio Delle Arti - kao jedini ne Talijan ikada, prva nagrada na natjecanju Papandopulo u Zagrebu, međunarodno natjecanju Ferdo Livadić, godine 2018. laureat je međunarodnog pijanističkog natjecanja Svetislav Stančić u Zagrebu, Massarosa Piano Competition u Italiji te Lazar Berman International Piano competition u Aversi, Italija).

Program koncerta:
J.S. Bach / F. Listz - Varijacije na motiv, S180
B. Papandopulo - Kontradanca
L. van Beethoven / F. Listz - Simfonija u C duru, S464/1
F. Listz - Veliki koncertni solo, S176

Ulaznice su u prodaji i dostupne u uredu DSO-a u Slanici (sv. Dominika 9), u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u Luži, online putem sustava ulaznice.hr, kao i jedan sat prije početka koncerta pred ulazom. Telefon za rezervacije i informacije je 417 110.

Koncert se održava u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama i preporukama.

rrd

Sponzorirani sadržaj

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020