lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 12:26

Barač: Je li Orlanda Tokić u sukobu interesa zbog Jakljana?

Piše:
Barač: Je li Orlanda Tokić u sukobu interesa zbog Jakljana? Foto: Grad Dubrovnik

Radi vjerodostojnosti i povjerenja građana u nepristrano obnašanje dužnosti ove gradske uprave, tražim odgovor na pitanje je li zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić ili bilo koja druga tvrtka povezana s njom, u razdoblju dok obnaša dužnost zamjenice, u ikakvom poslovnom odnosu s investitorom koji je podnio zahtjev za izradom Urbanističkog plana uređenja Jakljana. - pitao je gradonačelnika vijećnik SDP - a Jadran Barač na sjednici Gradskog vijeća,

Gradonačelnik Franković odgovorio je kako je njegova zamjenica Orlanda Tokić, investitoru koji je predao zahtjev za izradu UPU - a Jakljan, dok nije bila zamjenica, projektirala kuću na Mljetu te pitao Barača kakve to veze ima s izradom UPU - a.

- Investitor se javio na natječaj RH i ponudio najveću cijenu. Potpisao je ugovor s državom i zato što je nekad prije surađivao s Orlandom Tokić jer mu je projektirala kuću na Mljetu sad je problem UPU Jakljan. Što reći čovjeku? Znači svi koji ste jednom radili s Orlandom tokić, trajno vam je zabranjeno bilo što raditi. Kako bi mi to zabranili? Čovjek se javio na natječaj koji je raspisala država. Je li ponudio najveću cijenu? Jest! Provodi li se postupak sukladno zakonskim procedurama? Provodi! I što je problematično što mu je Tokić projektirala kuću na Mljetu? Naravno, vi bi projekt zaustavili, a neke druge bi pustili, imate dupli aršin. - odgovorio je Franković Baraču.

No, Barač je inzistirao na odgovoru je li Tokić u sukobu interesa. Rekao je da mu ne smeta što Tokić projektira zgrade.

- Ne smeta mi što ona projektira zgrade, ona je pametna i sposobna inženjerka. Molim odgovor je li poslovno povezana s investitorom u obujmu zahvata otoka Jakljan u bilo kojem obliku. Neka joj Bog da zdravlja, neka projektira što više zgrada, ali zanima me u smislu Jakljana može li se zamjenica dovoditi u sukob interesa? - pitao je Barač.

Odgovor na to pitanje vjerojatno će dobiti tijekom sjednica, odnosno tijekom rasprave o UPU-u Jakljan koji je na dnevnom redu.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020