lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 05 Listopad 2020 12:49

Tko se o interesima investitora mogao oglasiti nego Kristić!

Piše:
Tko se o interesima investitora mogao oglasiti nego Kristić! Foto: Davor Mladošić/Dubrovnikpress.hr

Kad je već propala ideja da se projekt izgradnje hotela Sumratin vijećnicima predstavi tajno, vijećnik Mosta Maro Kristić, koji uvijek ima nešto za reći kada su interesi investitora u pitanju, predložio je da se na idućoj sjedni Gradskog vijeća omogući investitoru Marku Baliji da održi prezentacija projekta izgradnje hotela Sumratin. Ustvrdio je kako bi bilo u redu i gradskoj upravi i investitoru pružiti priliku da se predstavi projekt.

Gradonačelnik Mato Franković odgovorio je Kristiću da je najveći lobist nekretninskog lobija.

- Da sam kojim slučajem razmišljao tko bi postavio pitanje za Sumratin, prvi bi put promislio kako će to pitati Maro Kristić. Drugi put bi promislio da će to pitanje pitati Maro Kristić. I treći i četvrti, svaki put bi promislio kako će to pitanje pitati vijećnik i bivši saborski zastupnik Maro Kristić, najveći lobist nekretninskog lobija. - rekao je gradonačelnik.

- Izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola je stvar upravnog postupka javnog tijela koje prolazi kroz određene procedure. Znam da ste navikli doći u Upravni odjel za izdavanje prostorno – planske dokumentacije, malo dođete, pričate pa pitate može li ovo, može li ono. Toga više nema, prošlo svršeno vrijeme! Podnesete zahtjev, nema više držanja dokumenata u ladici. Toga više nema! To je presječeno, nema, gotovo! - rekao je gradonačelnik Franković,

- Zato su se mnogi uzbudili, ali ja im ne mogu i ne želim pomoći. GUP Grada Dubrovnika je jasan, nedvosmislen, precizan, koliko god loš bio. Upravni odjel za izdavanje prostorno - planske dokumentacije jasno zna tumačiti što, kako i na koji način. Ako je kojim slučajem Odjel ili službenik odjela u dilemi, postoji resorni odjel za urbanizam koji će dodatno pomoći. Ne pada mi na pamet raspravljati o bilo kojem projektu jer to nije moj posao. Ima upravni odjel, službenici koji dobro rade svoj posao. Ma neće mimo pravila nitko dobiti lokacijsku dozvolu, mogu kupiti sto medija, ali ne mogu kupiti mene. Voljeli oni to ili ne, do lipnja sam ja tu, čvrst kao stijena, a dotad će biti po zakonu. Ne padam pod te utjecaje ni njih ni mnogih drugih udruženja, grupacija i organizacija. Dosta je meni ovih nakaradnih zgrada. - rekao je Franković.

Vijećnicima je pročitao pismo koje je dobio od Katarine Ogreste iz Solinske ulice, a koja mu se zahvaljuje za sve što je Grad poduzeo kako bi se u toj ulici zaustavili radovi. Kazao je kako taj projekt nema veze sa zdravom pameću

- Dakle, u Solinskoj sam se trebao miješati, ali tamo gdje je veliki i moćan investitor, gdje je zemljište gradsko, tamo se ne trebam miješati jer je to kršenje zakona, statuta, ne znam ni ja čega. - rekao je Franković, ukazujući na to da je Kristić „visio” na tom gradilištu.

Franković je naglasio kako investitori na sjednicama, dok je on gradonačelnik, neće prezentirati svoje projekte.

- Za vrijeme mog mandata nećete doživjeti da bilo koji investitori dolaze ovdje prezentirati kako bi mi trebali raditi svoj posao. Dva posto onoga što znam, nisam rekao. - istaknuo je Franković.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020