lausnekretninebanner

Utorak, 06 Listopad 2020 13:30

Stjepan Simović ostaje županijski vatrogasni zapovjednik, ostavka nije prihvaćena

Stjepan Simović ostaje županijski vatrogasni zapovjednik, ostavka nije prihvaćena Foto: Dubrovnikpress.hr

Stjepan Simović i nadalje će obnašati dužnost vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko - neretvanske županije, odlučeno je jednoglasno na izvanrednoj skupštini Predsjedništvo županijske Vatrogasne zajednice. Simović je naime ostavku podnio sam nakon što je još početkom rujna, vozeći pod utjecajem alkohola, sudjelovao u prometnoj nesreći u Dubokoj Ljutoj.

Predsjedništvo Vatrogasne zajednice Dubrovačko - neretvanske županije na sjednici održanoj u Janjini zaključilo je kako Simovićevu ostavku neće prihvatiti jer je riječ o prekršaju počinjenom izvan radnog vremena, odnosno kako je u prometnoj nesreći, u kojoj je sudjelovao i Simović, nastala samo materijalna šteta u kojoj nije bilo posljedica za ljudske živote i zdravlje sudionika u prometu. Osim toga, navedeno je kako je sudjelovanje u toj prometnoj u kojoj je Simović bio pod utjecajem alkohola, bio njegov prvi i jedini prekršaj.

Simović je inače još u rujnu, dan nakon prometne nesreće podnio ostavku, istaknuvši kako mu je iskreno žao što je nakon godina uzorne službe zasjenio odoru koju cijeni i s ponosom nosi.

nm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020