lausnekretninebanner

Četvrtak, 08 Listopad 2020 12:24

Grubišić osumnjičen za još jedan lihvarski ugovor; nedostupan je policiji

Piše:

Dragan Grubišić koji je koncem kolovoza uhićen i pritvoren zbog sumnje na iznudu, osumnjičen je za još jedno kazneno djelo i to na štetu 49 – godišnjeg slovenskog državljanina.

Također, ono što je interesantno jest da je Grubišić trenutno nedostupan policiji. Naime, nakon što mu je bio određen pritvor od mjesec dana, odbijen je zahtjev policije da se pritvor produži, a on se trenutno ne nalazi u Hrvatskoj. No, kako Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje Grubišić nije bio napustio Hrvatsku zbog ovih optužbi.

„Nastavkom kriminalističkog istraživanja policijskih službenika Službe kriminalističke policije ove Policijske uprave utvrđeno je da je 57-godišnji muškarac, koji je krajem kolovoza ove godine uhićen i kazneno prijavljen za više kaznenih djela „Iznuda“ i „Lihvarski ugovor“, počinio veći broj kaznenih djela „Lihvarski ugovor“ i na štetu 49-godišnjeg slovenskog državljanina koji je na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj.” - navodi se danas u priopćenju PU dubrovačko – neretvanske.

„Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u namjeri da sebi pribavi znatnu protupravnu imovinsku korist, iskorištavajući nuždu oštećenog koji je kao vlasnik trgovačkog društva zapao u financijske poteškoće, tijekom 2019. i 2020. g. istome u četiri navrata pozajmio 160 tisuća eura obračunavajući mu mjesečnu kamatu od 10% i 8%, odnosno kamatu koja je u neočiglednom nesrazmjeru s visinom zajma, temeljem čega mu je po osnovi kamata oštećeni isplatio iznos od najmanje 147 tisuća eura.

Osumnjičeni je trenutno nedostupan policiji, a kaznena prijava protiv njega je podnesena nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.” - piše još u priopćenju.

Kako navode iz policije, kriminalističko istraživanje se nastavlja, te još jednom pozivaju eventualne žrtve ovakvih i sličnih kaznenih djela da im se s punim povjerenjem obrate.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020