lausnekretninebanner

Subota, 10 Listopad 2020 11:18

Lasić: Da smo i dalje dio ex Općine Dubrovnik ne bi postigli ni deset posto od onoga što smo ostvarili

Lasić: Da smo i dalje dio ex Općine Dubrovnik ne bi postigli ni deset posto od onoga što smo ostvarili Foto: Općina Konavle

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle koja je održana jučer između ostalog usvojeno i polugodišnje izvješće o radu načelnika Lasića. U okviru ovog izvješća načelnik Lasić je posebno istaknuo kako je Općina konačno riješila pitanje restorana u Moluntu i da će uskoro ući u posjed Ljetnog kina Cavtat, a potvrdio je i da se radi na GIS sustavu.
Na sjednici su usvojena i financijska izvješća Konavoskog komunalnog društva, Čistoće i zelenila Konavle, Doma za starije i nemoćne Konavle, Dječji vrtić Konavle, JU Muzeji i galerije Konavle i Javne vatrogasne postrojbe Konavle.

- Mnoge smo projekte zaustavili, smanjili plaću općinskoj upravi, u trgovačkim društvima i ustanovama kojih je osnivač Općina, za 30 posto. Ističem da smo u velikoj i dubokoj krizi, porez na dohodak je pao za 34 posto, porez na potrošnju za 80 posto, a boravišne pristojbe za čak 90 posto. - rekao je na sjednici načelnik Božo Lasić.

- Osjećam odgovornost i potrebu da vam rečem kako smo svi odgovorni za opstojnost ove Općine, jer da nismo imali općinu u proteklom periodu ne bi imali niti vrtiće, Dom umirovljenika, vodovode, kanalizaciju, ceste i svu ostalu komunalnu infrastrukturu koju danas posjedujemo kao ni hitnu pomoć i ostale zdravstvene usluge koje smo osigurali građanima. Dakle odluka koja je donesena od strane mojih prethodnika je bila ispravna što se pokazuje i u ovim teškim vremenima. - napomenuo je Lasić.

- Primjerice da smo i dalje dio ex Općine Dubrovnik te da je sve ove godine gradonačelnik bio Konavljanin ne bi postigli ni deset posto od onoga što smo ostvarili u proteklih 27 godina. I zbog toga je prije svega potrebno sačuvati opstojnost Općine kako bi bila na usluzi svim budućim generacijama. - zaključio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

dm

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020