lausnekretninebanner

Ponedjeljak, 12 Listopad 2020 13:19

Kao iz Top liste nadrealista: Urnebesan odgovor iz gradske uprave o nelegalnim antenama teleoperatera

Piše:
Kao iz Top liste nadrealista: Urnebesan odgovor iz gradske uprave o nelegalnim antenama teleoperatera Foto: dm/Dubrovnikpress.hr

Grad Dubrovnik nedavno je donio novu Odluku o komunalnom redu prema kojoj se sve bazne stanice i komunikacijske antene teleoperatera koej su postavljenje bez dozvola, odnosno ilegalno, moraju ukloniti u roku od dva mjeseca.

Rok za uklanjanje je tako 26. studenoga s obzirom da je odluka stupila na snagu 26. rujna.

Stoga je Dubrovnikpress.hr odaslao upit gradskoj upravi u kojem se tražio i popis lokacija nelaglano postavljenih antena i baznih stanica teleoperatera.

Odgovor iz gradske uprave je urnebesan. Zapravo - unrebesno tužan.

nelegalne stanice 121020 2

Naime, iz gradske uprave prvo u odgovoru na upit kada će krenuti uklanjanje nelegalno postavljenih antena, navode spomenuti rok od dva mjeseca, a zatim da će „protiv onih koji to ne naprave u zakonskom roku Odsjek komunalnog redarstva poduzeti mjere s ciljem uklanjanja ilegalno postavljenih antena u narednom periodu”.

I to bi bilo sasvim u redu da u sljedećoj rečenici ne piše: „Grad Dubrovnik u ovom trenutku nema registar nelegalnih antena teleoperatera.”

Dakle, da zaključimo, u Gradu nemaju pojma gdje su postavljenje antene i bazne stanice bez odgovarajućih dozvola, ali iako kao ne znaju gdje se te antene nalaze i čije su, tvrde kako će poduzeti mjere „s ciljem uklanjanja”. Eto, nije riječ o Top listi nadrealista, ali isto kao da jest.

Sve nekako vonja na to da je teleoperaterima omogućeno da u dogledno vrijeme legaliziraju bazne stanice ili antene, kako god to (na)zvali, pa se idemo malo pravit blesavi.

Kako god, proći će i ta dva mjeseca pa će onda valjda sve biti jasnije.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020