lausnekretninebanner

Utorak, 13 Listopad 2020 14:18

Nardelli: Rebalansom će se pokušati iznaći sredstva za nastavak projekta nogometnog igrališta

Nardelli: Rebalansom će se pokušati iznaći sredstva za nastavak projekta nogometnog igrališta Foto: Općina Župa dubrovačka

Općina Župa dubrovačka u svom programu daljnjeg razvoja sportske infrastrukture u Župi dubrovačkoj, početkom 2020. godine prijavila je, u suradnji s NK Župa dubrovačka, na natječaj Središnjeg državnog ureda za sport pri Ministarstvu turizma i sporta, projekt rekonstrukcije glavnog nogometnog igrališta NK Župa dubrovačka u Sportsko - rekreacijskom centru Čibača.
Središnji državni ured za sport pri Ministarstvu turizma i sporta je prihvatio sufinancirati projekt rekonstrukcije igrališta u iznosu od 418.000 kuna, budući je prepoznat iznimno veliki trud lokalne zajednice i nogometnog kluba oko brige za djecu i mladež, gdje u ovom trenutku svakodnevno trenira i natječe se više od 300 aktivnih sportaša svih uzrasta.

- Središnji državni ured za sport je zbog novonastale situacije prouzrokovane COVID 19 virusom značajno smanjio iznos sufinanciranja u odnosu na kandidirani iznos gdje je njihov udio trebao biti do 80 posto vrijednosti ulaganja. Općina Župa dubrovačka je trenutno u postupku izrade rebalansa svog proračuna te će se pokušati iznaći dodatna sredstva kako bi se Ugovor s Ministarstvom i odobrena sredstva u cijelosti realizirala. – kazao je Općinski načelnik Silvio Nardelli.

Svakako treba naglasiti kako su izgradnjom velikog pomoćnog igrališta s umjetnom travom i rekonstrukcijom malog nogometnog igrališta s umjetnom travom, u koje je Općina Župa dubrovačka prethodnih nekoliko godina uložila značajna sredstva (više od 500.000 kuna), stvoreni uvjeti za rekonstrukciju glavnog nogometnog terena gdje se za vrijeme rekonstrukcije glavnog terena trenažni i natjecateljski procesi NK Župa dubrovačka ne bi trebali prekidati niti u jednom trenutku.

Planira se i ugradnja podzemnog sustava natapanja te tretman ukupno 8000 m2 igrališta s ciljem izravnavanja i zasijavanja nove travnate podloge.

Sadržaj Općine Župa dubrovačka

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020