lausnekretninebanner

Četvrtak, 15 Listopad 2020 13:10

Barač bi htio voditi Grad, a ne zna ni što je lokacijska dozvola

Barač bi htio voditi Grad, a ne zna ni što je lokacijska dozvola Foto: dm/Dubrovnikpress.hr

Nakon javnog verbalnog obračuna gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića i investitora Marka Balije oko lokacijske dozvole za izgradnju novog hotela Sumratin, što se još naziva i rekonstrukcijom, a u koju je uklopljena i parcela u vlasništvu Grada Dubrovnika, jedan od medija bliskih investitoru u javnost je plasirao informaciju kako je lokacijska dozvola izdana. Naravno, tu nema ništa sporno već su smiješne reakcije koje su uslijedile nakon toga.

Piše: Davor Mladošić

I dok su anonimusi koji nisu u stanju u medijima ni pročitati karticu teksta od početka do kraja, ali su u stanju baljezgati gluposti po društvenim mrežama pročitavši samo naslov, a često ni njega ne shvate, zapravo potpuno nebitni, osim na izborima kada i takvi glasaju, jadna je reakcija čovjeka koji bi želio postati gradonačelnik. Riječ je o predsjedniku dubrovačkog SDP – a Jadranu Baraču.

Kada čovjek nema elementarno znanje o nekoj temi onda ili šuti ili se raspita, nauči, pa onda daje mišljenje. No, brzopleti Barač, inače i gradski vijećnik, nije učinio ništa od toga.

I dok anonimusi mogu sebi dopustiti baljezganje, netko tko u budućnosti želi voditi Grad Dubrovnik to sam sebi ne smije dopuštati.

„Čiča miča, gotova je priča. Samo, što je s onom famoznom česticom u vlasništvu grada koja je trebala ići na „javni natječaj”, a za koju je rečeno da smo mi vijećnici trebali odlučivati?” - napisao je Barač na svom Facebook profilu.

Barač je time zapravo pokazao da uopće ne zna što je lokacijska dozvola. Dakle, osoba koja želi postati gradonačelnik Dubrovnika u gradu u kojem je nicanje zgrada i kuća na svakom kantunu jedan od najvećih problema, o toj najosjetljivijoj temi lupne glupost i ostane živ.

Ono što je bitno ovdje naglasiti jest da Baraču, na osnovu njegova statusa, očito nije jasno da je lokacijska dozvola osnovni preduvjet da bi investitor uopće krenuo u rješavanje imovinsko – pravnih odnosa s Gradom Dubrovnikom, što naravno ne znači da mu Grad mora prodati česticu zemlje u svom vlasništvu, a tek onda u ishođenje građevinske dozvole, ako bude imao čiste papire, odnosno ako mu Grad proda česticu.

Pa eto Baraču prilike, kada ta tema dođe na Vijeće, a trebala bi, kako Dubrovnikpress.hr neslužbeno doznaje čak i ako procijenjena vrijednost čestice bude ispod milijun kuna (kada gradonačelnik može samostalno odlučivati), da na sjednici iskaže svoje mišljenje i digne ruku protiv prodaje. Naravno, odnosi se to i na ostale vijećnike, kako u oporbi, tako i među vladajućima, jer među njima još je dosta „Barača”.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020