laus banner 2021 2

Subota, 06 Veljača 2021 20:33

Ivan Jelčić (DDS): Od vrsnog ekonomiste ipak se očekivalo više

Piše:

Proteklo četverogodišnje razdoblje u aktualnom sazivu Gradskog vijeća, koje će prije raspuštanja zasjedati još svega dva ili tri puta, uz odluke koje su usvojene obilježili su naravno i samo sudionici – gradski vijećnici. Ususret izborima u svibnju, Dubrovnikpress.hr (prema abecednom redu aktualnih vijećnika) svaku subotu i nedjelju navečer donosi kratki rezime njihovog političkog puta i rada...

Ivan Jelčić (DDS)

U aktualnom sazivu Gradskog vijeća jedan od troje vijećnika koji brani boje DDS-a je i Ivan Jelčić. Za govornicu ne izlazi tako često. Vijećnička pitanja postavlja tek rijetko, a od njegovih istupa pamti se onaj kada je opleo po Kristiću koji je, htijući valjda ispasti duhovit, amandmanom predložio da Grad Dubrovnik financira knjigu koju o pretvorbi i privatizaciji Dubrovačke banke piše predsjednik DDS-a Pero Vićan.

Od magistra ekonomije Ivana Jelčića, inače predavača na Sveučilištu u Dubrovniku očekivalo se da će tijekom sjednica Gradskog vijeća, posebice onima na kojima se usvaja ili rebalansira proračun kao ekonomist imati puno više za reći, predložiti ili kritizirati. No, Jelčić to nije činio.

Možda o ekonomiji, ekonomskim prilikama i kretanjima, proračunu i njegovim stavkama u aktualnom sazivu Gradskog vijeća i nema baš s kime zrelo polemizirati, a možda ni ne smije, tim više ako se uzme u obzir da DDS, koji se predstavlja kao oporbena stranka HDZ-u, redovito podržava manje-više sve HDZ-ove prijedloge i akte na Vijeću.

Osim polemike s Kristićem koji je tražio da Grad Dubrovnik financira knjigu "Istina o Dubrovačkoj banci" koju piše Pero Vićan, Jelčić nije imao značajnijih istupa.

fabrio250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020