Četvrtak, 06 Lipanj 2024 13:14

IVONA MICHL PODNIJELA OSTAVKU, VIŠE NEĆE BITI RAVNATELJICA DUBROVAČKIH MUZEJA

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i Ivona Michl Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i Ivona Michl Foto: Vedran Levi / CROPIX

Ivona Michl više neće biti ravnateljica Dubrovačkih muzeja. Ona je naime jučer podnijela ostavku. Razlozi su osobne prirode.

Inače, Ivona Michl ravnateljica je bila nešto dvije i pol godine, odnosno nakon što je odlaskom Julijane Antić Brautović u gradsku upravu krajem 2021. postala v.d. ravnateljice, na to je mjesto bez predznaka v.d. imenovana u ožujku 2022. godine.

Svoju odluku rekla je jučer na održanom sastanku s gradonačelnikom Grada Dubrovnika Matom Frankovićem, predsjednikom Upravnog vijeća Dubrovačkih muzeja Nikšom Raspopovićem i pročelnicom Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijanom Antić Brautović, kažu danas iz gradske uprave.

Gradonačelnik Franković zahvalio se Michl na njenom doprinosu za vrijeme obnašanja funkcije na čelu jedne od najznačajnijh gradskih ustanova u kulturi. Na prijedlog Upravnog vijeća, najavio je kako će u ponedjeljak imenovati vršitelja dužnosti koji će privremeno preuzeti vođenje Dubrovačkih muzeja te će kroz idućih mjesec dana raspisati javni natječaj za izbor novog ravnatelja ili ravnateljice, izvijestili su iz Grada Dubrovnika.

dm