Četvrtak, 04 Srpanj 2024 15:59

IZ GRADA OBJASNILI KAKO JE DOŠLO DO APSURDNE OBAVIJESTI NA PANELU NA ILIJINOJ GLAVICI

IZ GRADA OBJASNILI KAKO JE DOŠLO DO APSURDNE OBAVIJESTI NA PANELU NA ILIJINOJ GLAVICI Foto: Grupa Radari - kontrole dubrovačka županija

Nakon što je na nedavno postavljenom LED ekranu u Ulici Andrije Hebranga kod priključka za Ilijinu glavicu jutros zasvijetlila obavijest vozačima na španjolskom jeziku „80 NO SE DETENGA”, odnosno da je ograničenje brzine 80 kilometara na sat „bez zaustavljanja”, reagirali su iz gradske uprave. Njihovu obavijest prenosimo u cijelosti.

„Nastavno na objave koje su se pojavile u javnom prostoru, a vezano uz opremu za informiranje posjetitelja i komunikaciju u Zoni posebnog prometnog režima, dužni smo obavijestiti javnost kako se u predmetnom slučaju nije radilo o testiranju sustava ni opreme nego je došlo do pogreške tehničara prilikom spajanja mrežne opreme, kada se uključenjem električne energije automatski aktivirao i ekran na povezanim stupovima. U trenutku kada je pogreška uočena ista je žurno uklonjena.

Ovom prilikom želimo istaknuti da je jedan od ključnih preduvjeta za funkcionalan sustav buduće Zone posebnog prometnog režima kvalitetan sustav informiranja koji će vozačima pružiti pravovremene informacije o prilazu Zoni te su komunikacijske poruke definirane Elaboratom izrađenim od strane Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu na koji je ishođena suglasnost MUP-a.

U trenutku kada Grad Dubrovnik započne s testiranjem navedenog sustava isto će se provoditi u večernjim i noćnim satima, a prikazivat će se poruke definirane prometnim Elaboratom, te će o istome javnost biti pravovremeno obaviještena, upravo kako se ne bi ometalo redovno odvijanje i sigurnost u prometu.” - naveli su iz gradske uprave.

jpa